Barion Pixel

Kókusztejes chiapuding

Biztos mindenki hallott már a chiamagról, amelyet rengeteg jó tulajdonsága miatt superfoodként tartanak számon. Nagyon jó fehérjeforrás, gluténmentes, magas rosttartalma miatt telítettségérzetet ad, emellett kalciumot, káliumot, vasat és omega-3 zsírsavat tartalmaz nagy mennyiségben. Főként egészséges reggelinek szokták ajánlani, de szerintem desszertként is megállja a helyét. Egyszerű az elkészítése, főzni sem kell, csak megfelelő ideig áztatni, hogy megduzzadjanak a magok, és zselészerű állaga legyen. Sokféle ízesítéssel készíthető, de az eper különösen jól passzol hozzá.

Ez a puding nemcsak egészséges és finom, de glutén-, laktóz- és cukormentes is!

Hozzávalók (4 adaghoz):

4 dl kókusztej
5 ek. chiamag
2 ek. kókusztejszín (elhagyható, ha jobb minőségű, sűrűbb, konzerv kókusztejet használunk)
2 ek. eritrit (vagy xilit)
10 dkg eper vagy más gyümölcs
2 evőkanál diabetikus bodzaszörp (opcionális)

Elkészítés:

A kókusztejhez hozzáadjuk az édesítőt és a chiamagot, jól elkeverjük, majd hűtőbe tesszük éjszakára (de legalább pár órára). Tálalás előtt hozzákeverjük a kókusztejszínt, amitől krémesebb állaga lesz, majd poharakba vagy kis befőttesüvegekbe adagoljuk, és a tetejére halmozzuk a gyümölcsöt. Meglocsolhatjuk bodzaszörppel is.

Kép és szöveg: Mariannkonyha

Ki az a Kozma Rita?

Legolvasottabb cikkek

Shop

Kapcsolódóbejegyzések

Ezek is érdekelhetnek: