Ha annyira éhes vagy, hogy nem bírod már, és még nem tudsz lefeküdni, akkor egyél. Mondjuk, egy egyszerű, ropogós és egészséges salátát! Kicsit továbbfejlesztettem a kedvenc brokkolisalátámat, így:
Hozzávalók:
1 fej brokkoli rózsáira szedve
1 csokor újhagyma (de lehet lila vagy póré is) finomra vágva
1 biocitrom leve és héja
só, bors, vegamix
1 kiskanál dijoni mustár
1 ek agavészirup
2 dl növényi joghurt vagy tejföl
2 ek vegán (tojásmentes) majonéz
1 alma felkockázva
1 marék dió
Elkészítés:
A brokkolit egy tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk vegamixszel. Adhatunk hozzá egy kevés őrölt szerecsendiót is. Ha megpárolódott, de még roppanós (max. 5 perc), félretesszük, míg kihűl.
Egy tálban összekeverjük a joghurtot a fűszerekkel, a citromlével és -héjjal, a sziruppal, a mustárral, és hozzáadjuk a hagymát, az almát, majd a brokkolit. Megszórjuk dióval, és máris készen van.
Forrás: Gréta konyhája