Barion Pixel

Gluténmentes pizza

Imádjuk a pizzát, de nem gondoltam volna, hogy ilyen finom gluténmentes kiadásban is. Sokféle receptet találtam, végül készítettem egy saját verziót. Ebből az adagból kettő, 25-30 cm-es pizza jön ki, amely nem olyan vékony tésztájú, mint az eredeti olasz, de sokkal kevésbé terheli meg a gyomrot, és szerintem nem is hizlal annyira.

Az eredmény egy ropogós szélű, nagyon pizzás hatású lepény lett. Az elsőt adagot kiterítettem sütőpapírra, ez vékonyabb lett és jobban megsült, a másikat sütőpapírral kibélelt piteformába kanalaztam, így sűrűbb és “pitésebb” lett.

A tetejére paradicsomos bazsalikomos szószt kentem, teriyaki (szója) szószban sült füstölttofu-szeletkéket, sült fokhagymás cukkinikarikákat meg hagymát szórtam rá, és amikor kész lett, megszórtam inaktív élesztőpehellyel, és megkentem csípős paprikakrémmel.

Mennyei lett, próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók:

100 gramm kukoricaliszt
200 gramm héjában főtt burgonya (2 közepes darab)
150 gramm rizsliszt vagy Glutenix magkeverékes kenyérliszt
3/4 csomag instant élesztő
2 ek olívaolaj
1 tk só
víz
oregánó

Elkészítés:

A burgonyákat szétnyomkodom, és hagyom kihűlni.

Összekeverem a liszteket, a sót, az élesztőt, a szétnyomkodott főtt burgonyákat. Kevergetés közben hozzáadom az olajat, és kb 2-3 dl langyos vizet. Fakanállal keverhető, sűrű állagúnak kell lennie. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztem.

Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, és hablapáttal, kör alakban (kb. 30 cm átmérő) elsimítom rajta a masszát. Megszórom oregánóval, és 180 fokra előmelegített sütőbe teszem tíz percre. Ezután megrakom feltétekkel, és még 25 percig sütöm, az utolsó 5 percben grill fokozaton.

Szuperül elválik a sütőpapírtól, és a szélén megpirul, ropogós lesz.

Kép és szöveg: Gréta konyhája

Ki az a Kozma Rita?

Legolvasottabb cikkek

Shop

Kapcsolódóbejegyzések

Ezek is érdekelhetnek: