Végre sikerült a gluténmentes amerikai palacsinta, és a világ legfinomabb karamellaszószát készítettem el hozzá. A palacsinta nem túl vastag, puha, omlós, és pár perc alatt kész.
Nem fogok tudni pontos mennyiségeket adni, de kb 12 palacsinta lett, és csak úgy érzékkel készítettem, de szerintem nektek is sikerülni fog.
Hozzávalók:
fél doboz (nálam Spar saját márkájú “Free From”) gluténmentes sütikeverék
2 csipet szódabikarbóna
2 csipet sütőpor
kevés kölesliszt
2 ek tápiókakeményítő
2 ek olvasztott kókuszolaj
annyi mandulás rizstej, amennyitől sűrű palacsintatészta lesz
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekevertem, és félórára hűtőbe tettem, majd kisütöttem, és meglocsoltam karamellaszósszal.
A tökéletes karamellaszósz receptjét pedig itt találjátok:
Kép és szöveg: Stőhr Gréta – Facebook