Barion Pixel

Csokoládés datolyakaramella (fudge)

Aki szereti, szerette a tejkaramellát vagy annak csokis változatát, ezt garantáltan imádni fogja, mert ez egészséges desszert, ellenben a boltban kapható változatokkal, nem mű, hanem teljesen természetes-nyers alapanyagokat tartalmaz, elkészíteni pedig gyerekjáték, tehát készítsétek velük együtt!

A datolyáról pedig ódákat lehet zengeni, és nemcsak magas természetes gyümölcscukor-tartalma miatt, aminek ellenére egyáltalán nem hizlal, hanem amiatt is, hogy mennyire jó az emésztésünknek és az immunrendszerünknek. Nekem a datolya a természet karamellája, és jó tudni, hogy superfoodnak számít.

Hozzávalók:
2 bögre natúr, kimagozott datolya
2-3 ek natúr vagy hidegen sajtolt kókuszolaj
3 ek karob vagy jó minőségű cukrozatlan kakaópor
3-4 ek növényi édesítő szirup (agavé-, rizsszirup, datolyaszirup vagy juharszirup
fél bögre kókusztej
1 mk rumaroma
csipet fahéj
csipet só
kevés kókuszreszelék

Elkészítés:
1. Aprítóba tesszük a datolyát, az olvasztott kókuszolajat, a kakaóport, a sót, aromát, fahéjat.
2. Lassú fokozaton (2) elkezdjük aprítani, míg egyre könnyebben viszi a kés, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a kókusztejet és a szirupot felváltva. Erősebb fokozaton folytatva addig aprítjuk, míg sűrű masszát nem kapunk.
3. A masszát folpackkal vagy sütőpapírral kibélelt, téglalap alakú tálba nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük pár órára vagy akár egész éjszakára.
4. Ha készen van, kisebb kockákra vágjuk, és tetejüket belemártjuk kókuszreszelékbe. Bonbonként tálaljuk. Az íze több mint fantasztikus!

Kép és szöveg: Gréta konyhája

Ki az a Kozma Rita?

Legolvasottabb cikkek

Shop

Kapcsolódóbejegyzések

Ezek is érdekelhetnek: