Mindenkinek szívből ajánlom ezt a viszonylag gyorsan elkészíthető, mindenmentes sütit, mert isteni!
Alsó réteg:
– 80 g kókuszreszelék
– 70 g lenmag
– 3 ek kakaópor
– 15-20 db datolya (glükózszirupmentes)
– 3 ek rizsszirup
– pár ek víz
Meggyes réteg:
– 20 dkg mirelit meggy (esetleg befőtt)
– 1 ek rumaroma
– pár csepp vaníliaaroma
– 3 ek rizsszirup
Almás réteg:
– 3 nagy alma lereszelve
– 2 ek útifűmaghéj
Fahéjkrém:
– 2 érett banán
– 4 ek nyers kókuszolaj
– 1 tk fahéj
– 15-20 db datolya
– pár ek víz
A datolyát legalább félórára beáztatjuk, majd a felét aprítóban összedolgozzuk a rizssziruppal. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a kakaót és az őrölt lenmagot, és tovább aprítjuk, míg az egész sűrű és ragadós massza nem lesz. Lenyomkodjuk egy négyszögletű közepes szilikonformába.
Az alaposan kinyomkodott meggyet összeturmixoljuk a meggyes réteg többi hozzávalójával, és a csokis masszára simítjuk. Erre kerül az útifűmaghéjjal elkevert alma, majd a simára turmixolt fahéjkrém.
Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva tálaljuk. Igazi ízorgia!
Jó étvágyat!
Kép és szöveg: Gréta konyhája