Isteni előétel, vendégváró vagy feltét ez a zöldségfasírt. Bármilyen joghurtos mártogatóssal, de akár paradicsomcsatnival is finom. Teljesen gluténmentes!
Hozzávalók:
- 300-400g zsenge főtt kukorica
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 kisebb salátacukkini
- só, bors
- 1/2-1 bögre Glutenix (magkeverékes gluténmentes kenyérliszt)
- ½ bögre csicseriborsó liszt
- 1 csipetnyi szódabikarbóna
- 1 tk füstölt pirospaprika (elhagyható)
- fél bögre felaprított petrezselyem
- 1 ek vegamix
- olívaolaj
Elkészítés:
- A cukkinit lereszeljük, 15 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
- Az olívaolaj kivételével az összes hozzávalót aprítóba tesszük, és homogén masszává dolgozzuk. Hűtőbe rakjuk 1-2 órára. Ha túl lágy a massza, adhatunk hozzá még valamelyik lisztből, bár ha lágyabb, akkor a puffancsok könnyebbek.
- Vizes kézzel tallérokat formázunk a masszából.
- Felhevített wokban, jó forró olívaolajon a fasírtoknak mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük őket.
Forrás: Gréta Konyhája