Barion Pixel

Vegán cukkinis-kukoricás fasírt

Isteni előétel, vendégváró vagy feltét ez a zöldségfasírt. Bármilyen joghurtos mártogatóssal, de akár paradicsomcsatnival is finom. Teljesen gluténmentes!

Hozzávalók:

  • 300-400g zsenge főtt kukorica
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 kisebb salátacukkini
  • só, bors
  • 1/2-1 bögre Glutenix (magkeverékes gluténmentes kenyérliszt)
  • ½ bögre csicseriborsó liszt
  • 1 csipetnyi szódabikarbóna
  • 1 tk füstölt pirospaprika (elhagyható)
  • fél bögre felaprított petrezselyem
  • 1 ek vegamix
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. A cukkinit lereszeljük, 15 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
  2. Az olívaolaj kivételével az összes hozzávalót aprítóba tesszük, és homogén masszává dolgozzuk. Hűtőbe rakjuk 1-2 órára. Ha túl lágy a massza, adhatunk hozzá még valamelyik lisztből, bár ha lágyabb, akkor a puffancsok könnyebbek.
  3. Vizes kézzel tallérokat formázunk a masszából.
  4. Felhevített wokban, jó forró olívaolajon a fasírtoknak mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük őket.

Forrás: Gréta Konyhája

Ki az a Kozma Rita?

Legolvasottabb cikkek

Shop

Kapcsolódóbejegyzések

Ezek is érdekelhetnek: