Barion Pixel

Spárgás Alfredo penne

Már megint a spárga, mert imádom a zöld spárgát, és mert szezonja van, mert tisztít, szépít, és méregtelenít. Meg persze nagyon nagyon finom!

Az Alfredo szószos tészta nemzetközileg közkedvelt étel, amit készíthetünk spagettivel, pennével is. Az eredeti szósz egyszerű és szerintem egészségtelenül zsíros, bár kétségtelenül nagyon finom alapanyagokból álló, pofonegyszerű alkotás. Kell hozzá nagy vonalakban: vaj, zsíros tejszín, és parmezán. Na, én most ezt mind kihagytam!

Az én vegán verzióm íze spárgás, fűszeres, az állaga pedig krémes, lágy, selymes – hamisítatlanul alfrédós lett!
Hozzávalók:
1 csomag zöld spárga
3-4 dl növényi tejszín
4 gerezd összezúzott fokhagyma
1 csokor újhagyma felkarikázva
só, bors, pici szerecsendió
1 ek inaktív élesztőpehely
35 dkg gluténmentes penne

Elkészítés:

Miközben a tészta fő, a fás végek eltávolítása után 2-3 cm-es darabokra vágjuk a spárgát. A hagymát kevés kókuszolajon megpároljuk, hozzáadjuk a spárgát, sózzuk, borsozzuk, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, a fokhagymát és az élesztőpelyhet is. Öt percig forraljuk, majd a kifőtt, gőzölgő tésztára öntjük. Megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemmel és reszelt (növényi) sajttal is.
Nem zsíros, könnyű, mégis krémes, friss, és nem utolsósorban szezonális.

Forrás: Gréta konyhája

Ki az a Kozma Rita?

Legolvasottabb cikkek

Shop

Kapcsolódóbejegyzések

Ezek is érdekelhetnek: