Pad Thai sült tofuval, rizstésztával volt a minap a déli menü a FEM3 Caféban. Annyira csodálatos lett, hogy a dupla adagért majdnem ölre mentek a stúdióban. Íme a recept és a videó!
Hozzávalók:
200 g rizstészta
2 ek. mogyoróvaj
4 ek. teryaki szósz, vagy sima szójaszósz, tamari
3-4 gerezd fokhagyma
1 marék pirított földimogyoró
300 g füstölt tofu
5-6 gerezd fokhagyma
ujjnyi gyömbér apróra vágva
kedvenc idényzöldségek (pritamin paprika, lila hagyma, répa, zeller, brokkoli stb.)
1 csokor friss koriander
szezámolaj vagy bármilyen ázsiai wokolaj (kókuszolaj is megfelel)
ujjnyi csili, ha valaki csípősen szereti
Elkészítés:
- A rizstésztát leforrázzuk, majd 10 perc után leszűrjük.
- A wokban felhevítjük az olajat, majd beletesszük a csíkokra vagy kockákra vágott tofut, pár percig pirítjuk, majd felöntjük a teriyaki szósszal. Addig pirítjuk, míg a szójaszószt a tofu felszívja, és ropogós, kérges lesz. Félretesszük.
- A wokban kevés olajat hevítünk, majd beletesszük a fokhagymát, a gyömbért, a mogyoróvajat, a szójaszószt és a kókusztejet, és elkeverjük. Átforgatjuk a zöldségeket kb. 5 percen keresztül rázogatva, míg kissé megpuhulnak, de még roppanósak maradnak. Leöntjük a szósszal, átforgatjuk alaposan, hozzáadjuk a tésztát, átforgatjuk, majd a sült tofut is.
- Tálaláskor megszórjuk pirított mogyoróval, és aprított friss korianderlevelekkel, újhagyma zöldjével.
I. rész:
II. rész: