Barion Pixel

Medvehagymapesto

Amellett, hogy kellemesen fokhagymás az íze, a medvehagyma még egészséges is: csökkenti a vérnyomást, jó hatása van a koleszterinszintre, és remek vértisztítónak is tartják. Ezért egyre több receptet lehet olvasni a különféle gasztroblogokon, én is kipróbáltam már párat. Mivel nincs egész évben, ilyenkor dömpingszerűen készíti az ember a medvehagymás ételeket. Ebből a pestóból érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, mert jól zárható üvegben hetekig eláll a hűtőben.

Hozzávalók:
1 csokor megtisztított medvehagyma
1 maréknyi fenyőmag
5 dkg reszelt Grana Padano
1 dl olívaolaj
só, őrölt színes bors

Elkészítése:
Az összes hozzávalót tegyük turmixgépbe, és pürésítsük. Ennyi az egész! 🙂

A pestót nagyon sokféleképpen lehet felhasználni: tésztára, pirítósra, húsokhoz stb. Nálunk a mai ebéd: medvehagymapestós penne pirított fenyőmaggal. Nagyon finom, érdemes kipróbálni!

Ki az a Kozma Rita?

Legolvasottabb cikkek

Shop

Kapcsolódóbejegyzések

Ezek is érdekelhetnek: