Barion Pixel

Mangósalsa nyári grillezéshez

Ez egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb üdítő nyári saláta! Már csak a színei miatt is érdemes megcsinálni, annyira guszta – hát még az íze és az illata!

A salsa eredetileg szószt jelent, és rengeteg változata ismert. Elsőre mindenkinek az a moziban kapható mártogatós csilis szósz jut az eszébe, de létezik ez a nyersen készült változata is, valamilyen egzotikus gyümölccsel, mint a mangó, a papaya vagy az ananász. Általában korianderrel készítik, de én petrezselymet használtam hozzá, mert azt jobban szeretem. A són, a borson és a lime-on kívül semmi más fűszer nem kell hozzá, mert eleve annyira zamatos-fűszeres a friss mangótól, hogy kár lenne mással elrontani. Amit még érdemes tudni, hogy csak is érett és édes mangóval az igazi, ellensúlyozva a lime savanykás és csili csípős ízét.

A nyári grillpartikon kitűnően használható, nagyon jól passzol akár húsokhoz, akár grillezett zöldségekhez. Már a buli előtti napon elkészíthető, sőt érdemes már előző nap elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízek – de legalább pár órát mindenképp állnia kell a hűtőben.

Hozzávalók:

1 db érett mangó
1 szál kígyóuborka
1 nagyobb kaliforniai paprika
1 nagyobb fej lila hagyma
1 lime
1 nagy csokor petrezselyem vagy koriander
csilipehely
só, színes bors

Elkészítés:

A mangót zöldséghámozóval meghámozzuk, körben levágjuk a húsát a mag körül, majd apróra kockázzuk. A kígyóuborkát hosszában kettévágjuk, kanállal kivájjuk a magját, a húsát pedig szintén apró kockákra vágjuk. A kaliforniai paprikát és a lilahagymát is felaprítjuk. Az összes zöldséget tálba tesszük, meglocsoljuk a lime levével, megszórjuk sóval, borssal, csilipehellyel, a legvégén pedig hozzáforgatjuk az apróra vágott friss petrezselymet vagy koriandert is. Minimum fél napra hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.

Ki az a Kozma Rita?

Legolvasottabb cikkek

Shop

Kapcsolódóbejegyzések

Ezek is érdekelhetnek: