Barion Pixel

Lasagne gyorsan, szénhidrátcsökkentetten

Mennyei lasagnereceptem osztom most meg Veletek, szénhidrátcsökkentetten, Zellei Tündi lisztből, frissen készített tésztából. A bolognai ragut kicsit leegyszerűsítettem, így a zsályás marharagu receptje alapján készítem. Sokkal gyorsabban kész, és garantáltan nagyon finom.

Ha még szeretnétek időt megtakarítani, vásároljatok hozzá egy doboz durumlisztből készült lasagnetésztát.

Hozzávalók

A friss tésztához:
4 egész tojás
egy nagy csipet só
28-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

A sajtmártáshoz:
1 liter tej/növényi tej
4 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
10 dkg trappista sajt
5 dkg parmezán a tetejére
só, bors
szerecsendió

A paradicsomos marharaguhoz:
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
50 dkg darált marhahús
só, bors
olívaolaj
5 dl passata vagy friss passzírozott paradicsom
1 doboz olasz darabolt paradicsom
friss zsálya, rozmaring, bazsalikom felaprítva

Elkészítés

Először a paradicsomos ragut készítjük el. Az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát, és hozzáadjuk a darált marhahúst. Jól átpirítjuk, aztán sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a paradicsomlevet, a darabolt paradicsomot és a fűszernövényeket is. Egy kis vízzel felengedjük.

Amíg elkészítjük a tésztát, addig a ragu ízei is összeérnek.

A tojásokat enyhén felverjük, sózzuk, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket. Sima tésztává gyúrjuk, és pár percig pihentetjük. Finom tapintású, puha tésztát kell kapnunk. Nyújtsuk ki nyújtófával vagy tésztagéppel, aztán vágjuk fel lasagne nagyságú darabokra.

A sajtmártáshoz a tejet feltesszük melegedni. Közben a 4 evőkanál lisztkeveréket egy kis hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd apránként adagolva felhígítjuk a meleg tejjel. Folyamatos keverés közben felforraljuk, besűrítjük. Egy hígabb besamelmártást kapunk, amit ízesítünk sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval és a reszelt sajtokkal.

Kerámiatálba rétegezzük a hozzávalókat. Az aljára egy kis olívaolajat teszünk, majd a sajtmártással kezdünk. Egy sorban három darab lasagnetésztát rakunk, amire paradicsomos ragu kerül, majd jöhet a sajtmártás és az újabb réteg tészta. Ezt addig folytatjuk, míg minden hozzávaló el nem fogy. A tetejére mártás és reszelt parmezán kerüljön.

180 fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Forrás: Zelleitündi.hu

Ki az a Kozma Rita?

Legolvasottabb cikkek

Shop

Kapcsolódóbejegyzések

Ezek is érdekelhetnek: