Barion Pixel

Grillezett spárga fűszeres olajjal

A kora nyári grillpartik elengedhetetlen szereplője, akár köretként, de mi, mondjuk, szendvicsbe, burgerbe is szoktuk tenni, sőt a hétvégén isteni gluténmentes meleg tortillába tekertük marinált sült tofuval, citromos joghurtszósszal, salátával.
Itthon van kontaktgrillünk, amin nemcsak mennyei lencseburgereket sütünk, vagy gyorsan összedobunk egy francia pirítóst, hanem csodásan használható mindenféle zöldség grillezésére is, így Pest belvárosában is elérhető a grillpartiélmény, természetesen elegendő pozitív attitűddel, és jó képzelőerővel. 🙂

Hozzávalók:

0,5 kg zöld spárga (lehetőleg magyar)
1 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma préselve
2 teáskanál grillfűszerkeverék
tiszta só, bors, vegamix
0,5 dl balzsamecet
kedvenc zöld fűszerek, amit éppen megkívánunk (bazsalikom, oregánó, petrezselyem, majoránna, zsálya, rozmaring, kakukkfű)

Elkészítés:

Miután a fás végeiket levágtuk, folyó víz alatt megmossuk a spárgát, és papírtörlőn megszárítjuk.
Az olajba belekeverjük a fűszereket, majd ráöntjük a spárgára. Összepacsmagoljuk, ráhelyezzük a forró kontaktgrillre, és 5 perc alatt készre sütjük.

Ki az a Kozma Rita?

Legolvasottabb cikkek

Shop

Kapcsolódóbejegyzések

Ezek is érdekelhetnek: