Barion Pixel

Epres-kókuszos paleosüti

Időnként próbálkozom mindenmentes süteményekkel, de bevallom, nem mindig ízlenek. Ez viszont egy olyan paleosütemény, ami ráadásul még finom is! Nekem csak a cukorral, szénhidráttal van problémám, de a családban van laktóz-, illetve gluténérzékeny is, ezért kísérletezgetek. Most eperszezon van, így amíg lehet, mindent eperrel készítek, de bármilyen más gyümölccsel is isteni. Legközelebb áfonyával fogom kipróbálni. Nagyon hamar összeállítható: amíg a sütő melegszik, két tálba kimérjük a nedves, illetve száraz hozzávalókat, összekeverjük, rá a gyümölcs, és mehet is a sütőbe.

Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):

150 ml kókuszkrém
50 ml kókuszolaj
1 tk. vaníliaesszencia
3 egész tojás
kb. 5-6 evőkanál eritrit (ízléstől függően)
150 g kókuszreszelék
2 ek. nyílgyökérliszt
fél csomag sütőpor
20-30 dkg eper

Elkészítés:

Kézi habverővel simára keverjük a kókuszkrémet, az olvasztott, de már nem forró kókuszolajat, a tojásokat, az eritritet és a vaníliát. Egy másik edényben összevegyítjük a kókuszreszeléket, a nyílgyökérlisztet, a sütőport, majd hozzákeverjük a tojásos masszához. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk, körberakjuk a megmosott, lecsöpögtetett eperrel, és a 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, hogy jó-e már.

Ki az a Kozma Rita?

Legolvasottabb cikkek

Shop

Kapcsolódóbejegyzések

Ezek is érdekelhetnek: