Ez az étel eredetileg rántott karfiolnak indult, de az első adag után gyorsan meggondoltam magam, és inkább puffancsokat sütöttem. Nem is bántam meg, ez lett az egyik kedvenc karfiolos receptem. Készítettem hozzá növényi tejfölből tartármártást (tejföl, citromlé, só, bors, vegamix, rizsszirup, mustár) és uborkasalátát (uborka, citromlé vagy almaecet, só, rizsszirup) is.
Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol megmosva, rózsáira szedve, sós vízben megfőzve
1 bögre csicseriborsóliszt
1/2 dl olívaolaj
só, bors, vegamix, Cayenne-bors, currypor, fokhagymapor, kurkuma (ízlés szerint)
kb. 1 dl növényi tej
kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A kókuszolaj kivételével a hozzávalókat turmixgépbe tesszük, és összedolgozzuk. Jó sűrű, formázható massza legyen belőle – nem fog összeállni úgy, mint a fasírt, inkább olyan lesz, mint a lapcsánka tésztája. 1 órára a hűtőbe tesszük, majd kanál segítségével kis adagokat szaggatunk belőle, és kevés kókuszolajon apró, gusztusos, belül puha, kívül ropogós puffancsokat sütünk.
Forrás: Gréta konyhája