Barion Pixel

Almás krémes – szénhidrátcsökkentett!

Május elsejét ezzel a csodás vaníliás-almás finomsággal köszöntöttem. Mennyei krémes sütemény almával, kakaós-vaníliás piskótaalapon, ehető mini árvácskákkal díszítve, cukor nélkül, szénhidrátcsökkentetten, Zellei Tündi lisztkeverékből.

Hozzávalók

A piskótához
4 tojás
9 dkg eritrit
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál víz
10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
fél csomag sütőpor
1 evőkanál holland kakaópor

A krémhez
4 db savanykás alma
3 dl tej/növényi tej
3 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
2 tojás sárgája
1 teáskanál vaníliakivonat
1 evőkanál rum
10 dkg porrá őrölt eritrit
2 evőkanál 1:4 édesítő
20 dkg vaj/biomargarin

A tetejére
reszelt cukormentes étcsokoládé

Elkészítés

Egy 22×22 cm-es tepsit kibélelünk alufóliával, megvajazzuk, és a megtisztított almákat rászeleteljük. Ezután a tojások sárgáját az eritrittel és a két evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a lisztkeveréket és a sütőport, majd a tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan azt is hozzáforgatjuk. A tészta egyharmadát kivesszük, és elkeverünk benne egy evőkanál holland kakaóport. Ráöntjük az almára a sárga, majd a kakaós piskótát úgy, hogy kicsit elkeveredjen, majd elsimítjuk. 170 fokon készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kicsit kihűlt, akkor kiborítjuk, és óvatosan levesszük róla az alufóliát. Míg teljesen kihűl, addig elkészítjük a krémet.

A tejet a liszttel elkeverjük, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felfőzzük. Levesszük a tűzről, és gyorsan, nehogy kicsapódjon, elkeverjük benne a 2 tojássárgáját. Az édesítőket is hozzáadjuk, vaníliakivonattal és a rummal ízesítjük.

Ha kihűlt a krém, akkor a puha vajjal habosra keverjük. Rákenjük az alma tetejére, és reszelt étcsokoládéval díszítjük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy megdermedjen, aztán szeleteljük.

Forrás: Zelleitündi.hu

Ki az a Kozma Rita?

Legolvasottabb cikkek

Shop

Kapcsolódóbejegyzések

Ezek is érdekelhetnek: