De finom!

Tandoori csirke uborkás-mentás raitával

Czakó Mariann

Imádjuk a magyar konyhát, olykor mégis érdemes elkalandozni más kultúrák gasztroművészete felé. Az indiai ízek kedvelőinek biztosan a kedvence lesz ez a különleges fűszerezésű étel.

Tandoori csirke hozzávalói:

60-70 dkg csirkemellfilé csíkokra vágva
2 dl natúr görög joghurt
2 evőkanál tandoori masala
1 evőkanál garam masala
2 …

Joghurtos-almás brokkolisaláta

Gréta Stőhr

Ha annyira éhes vagy, hogy nem bírod már, és még nem tudsz lefeküdni, akkor egyél. Mondjuk, egy egyszerű, ropogós és egészséges salátát! Kicsit továbbfejlesztettem a kedvenc brokkolisalátámat, így:
Hozzávalók:
1 fej brokkoli rózsáira szedve
1 csokor újhagyma (de lehet lila vagy póré is) …

Kétféle csirkemell fűszeres-csilis batátával

Czakó Mariann

A mai ebéd főszereplője a batáta, azaz az édesburgonya volt. E növény gumója különlegesen finom: enyhén édes, közben savanykásan csípős… Érdemes megkóstolni! Nemcsak finom, de rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ezúttal aszalt szilvás és juhtúrós csirkemellet készítettem hozzá.
Göngyölt csirkemell
Hozzávalók:

2 egész csirkemell …

Pizzatészta vagy kenyér helyett: csicseriborsó-lepény

Gréta Stőhr

A csicseriborsó-lepény nálunk mindennapi eledel, hiszen nagyon jó tojáspótló, de ehetjük pizza vagy kenyér helyett is, és az elkészítése sem tart tovább, mint egy omletté. Itt most egy gombás-spenótos-fokhagymás-tejfölös feltét receptjét írom le hozzá, de egyébként bármilyen friss vagy grillezett …

Mmm… de finom!

Plus Size magazin

A gasztro rovatban két állandó szakács ajánlja a receptjeit.
Czakó Mariann plus size gasztroblogger elsősorban a vegyes táplálkozás híveinek készít klasszikus tejtermékes, húsos finomságokat. Receptjei között olyanokat is találhatunk, amelyek az otthon, a gyermekkor ízeit elevenítik fel, azonban például szénhidrátban szegényebbek, így …