2018. január 21.
Ágnes napja van.

Stőhr Gréta

  • 0

Növényi tej – állati tej

Gréta Stőhr, Fitt Plus rovat

Amikor meghívtak a Mokkába, reménykedtem benne, hogy nem a tejpropaganda, a “tej élet, erő, egészség” sulykoló hazugságaival fogok találkozni. De tévhitekkel, berögzült szokásokkal és elavult nézetekkel találkoztam. Megint.
Sajnálatos a Magyar Dietetikai Szövetség állásfoglalása, de szerencsére az emberek ébrednek – vagy …

  • 0

Vegán cukkinis-kukoricás fasírt

Gréta Stőhr, De finom!, Receptek rovat

Isteni előétel, vendégváró vagy feltét ez a zöldségfasírt. Bármilyen joghurtos mártogatóssal, de akár paradicsomcsatnival is finom. Teljesen gluténmentes!
Hozzávalók:

300-400g zsenge főtt kukorica
4 gerezd fokhagyma
2-3 kisebb salátacukkini
só, bors
1/2-1 bögre Glutenix (magkeverékes gluténmentes kenyérliszt)
½ bögre csicseriborsó liszt
1 csipetnyi szódabikarbóna
1 tk füstölt pirospaprika (elhagyható)
fél …

  • 0

Sütőtöktorta kesudiókrémmel – videó!

Gréta Stőhr, De finom!, Plus Size Tv, Receptek rovat

A FEM3 Caféban készítettem ezt a tej-, tojás-, cukor- és gluténmentes reggelit. Talán még soha nem látott gyorsasággal, pár perc alatt tűnt el minden szelet a tányérokról! Íme a recept, a videókért görgess tovább!
Hozzávalók:

40 dkg sült sütőtök pürésítve
15 dkg gluténmentes …

  • 0

Mit eszel, ha vegán leszel?

Gréta Stőhr, De finom! rovat

“Mit eszel, Gréta, egész nap?” – kérdezitek sokan. A válaszom: mindennap csodás, ízletes fogásokat fogyasztok, mindennap mást, változatosan, amit éppen megkívánok, és aznap jólesik.
Még ma is tévhit övezi a vegán életmód megannyi aspektusát.
Nem, nem élünk egész nap salátán, sőt ha …

  • 0

Tejmentes parmezán

Gréta Stőhr, De finom!, Receptek rovat

Még vegetáriánusként is imádtam a sajtokat – az egyik kedvencem a parmezán volt. Vegánná válásom után elég nehéz volt elképzelni, hogy valaha is átélhetem még a “parmezánélményt”, de tévedtem. Találtam valami sokkal, de sokkal finomabbat és egészségesebbet: a dióparmezán laktózmentes, és biztosan …

  • 0

Egzotikus kuszkusz

Gréta Stőhr, De finom!, Receptek rovat

Minden bizonnyal ez az étel a saláták és köretek királynője, mert mindenhez passzol, és annyira finom, hogy akár függőséget is okozhat, szóval vigyázzatok! Nagyszerűen variálható, bármilyen kedvenc maggal vagy aszalt gyümölccsel kiegészíthető vagy helyettesíthető. Elkészítése 15 perc, ami szintén nem hagyható …

  • 0

Vegán, sajt nélküli “sajtszósz” tésztára, chipshez, szendvicsbe

Gréta Stőhr, De finom!, Receptek rovat

Ez a sajtszósz annyira zseniális, hogy a veganéz mellett mindig van a hűtőm polcán, mert vagy nyomkodok bele valamit (zöldséghasábok, sült burgonya, édesburgonya, gluténmentes tortilla), vagy tésztára öntöm, vagy szendvicsbe kenem, vagy bármire ráteszem, aminek finomabb ízt szeretnék. Variálható, olcsó, …