2018. április 23.
Béla napja van.

főétel

  • 0

Székelykáposzta

Czakó Mariann, De finom!, Receptek rovat

A székelykáposztára is igaz a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás, annyiféle íz, még ha hasonlóak is a receptek. Sokan füstölt húst is tesznek bele, nálunk ez nem szokás, bár úgy is finom, de én csak kevés bacont kockázok alá, …

  • 0

Narancsos csirkemell édesburgonyachipsszel

Czakó Mariann, De finom!, Receptek rovat

Többször elkészítettem már ezt a fogást, mindig nagy sikere volt nálunk, de valahogy mégis lemaradt a blogról. Ma viszont olyan sokan érdeklődtetek a recept felől a Facebook-oldalamra kitett kép alapján, hogy gyorsan igyekeztem pótolni. Érdemes kipróbálni, mert tényleg nagyon finom, …

  • 0

Fahéjas-aszalt szilvás csirkemellcsíkok pirított szezámmaggal

Czakó Mariann, De finom!, Receptek rovat

Nagyon szeretjük a hús-gyümölcs párosításokat, több hasonló receptet találhattok már a blogomon, pl. a göngyölt csirkemellet, vagy egy tepsis változatot, az almás-aszalt szilvás csirkemellet. Ez a mostani recept kicsit merészebb a fűszerezésben, mert fahéj és zöld kardamom is van benne, …

  • 0

Sonkás-gombás tészta

Plus Size magazin, De finom!, Receptek rovat

Durumbúzából készült tagliatelle tészta prosciuttóval és rukkolával.

Bevásárlólista/hozzávalók:

1/2 doboz tagliatelle tészta durumbúzából
15 dkg prosciutto felcsíkozva
1/2 doboz rukkola
20 dkg koktélparadicsom
só, bors
4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
12 dkg mascarpone
2 dl főzőtejszín
25 dkg csiperkegomba felaprítva
frissen reszelt parmezán

Elkészítés
Összesen két edényre van szükségünk: az egyikben feltesszük főni a tésztát …

  • 0

Rozsdás hús pampuskával

Czakó Mariann, De finom!, Receptek rovat

Pampuska néven tanultam egy idős nénitől ezt a fánkot, ami valójában sós gombóctészta, olajban kisütve. Önmagában is finom, de húsételekhez, sőt főzelékhez is szoktam néha köretnek készíteni. Most szaftosabb húsételt szerettem volna hozzá, így esett a választásom a rozsdás húsra, …