Barion Pixel

Desszert, bűntudat nélkül

Közelednek az ünnepek, és ilyenkor még az egészségtudatos életmódot folytatóknak is kijár egy kis finomság.

Ha te is közéjük tartozol, akkor a Scitec Nutrition legújabb, pillanatok alatt elkészíthető, nagyszerű ízű termékeivel a mennyei süteményekről neked sem kell lemondanod! Az aktív és tudatos életmód híveinek kifejlesztett Scitec Protein Brownie és Protein Muffin nem tartalmaz hozzáadott cukrot, viszont magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik. Bár nem csak karácsonykor fogyaszthatod bűntudat nélkül ezeket az ínycsiklandó táplálék-kiegészítőket, most kifejezetten az ünnepre mutatunk neked pár könnyen elkészíthető, ötletes receptet Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlásával.

TIRAMISU

Hozzávalók a tésztához:

6 adagoló kanál Scitec Protein Brownie

annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává

1 dl erős kávé

½ tk rum (aroma)

8-10 ek kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

25 dkg light mascarpone

2 dl kókusztej

1 adagolókanál vaníliás kazein (Scitec Night Pro)

 

Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, vagy kend ki zsiradékkal. Keverd ki a Scitec Protein Brownie alapot elegendő vízzel, és a tésztát simítsd a tepsibe. Süsd kb. 15 percig, amíg érintésre rugalmas nem lesz. Közben keverd össze a krém hozzávalóit és felhasználásig tedd hűtőbe. Ha kihűlt a tészta, vágd két részre, és mindkettőt locsolgasd meg a rummal összekevert kávéval, majd kend meg a fele krémmel az egyik felét és szórd meg kakaóval. Borítsd be a másik tésztalappal, kend meg a tetejét is a maradék krémmel és szórd meg kakaóporral. Pihentesd a hűtőben legalább egy órát, utána könnyen szeletelhető lesz.

 

Csokis-banános brownie 

Hozzávalók:

6 adagoló kanál Scitec Protein Brownie

annyi víz, hogy összeálljon tésztává

2 érett banán

ízlés szerint diétás étcsoki kockák (kb. 5 dkg)
Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, vagy kend ki zsiradékkal. A banánt törd össze villával, és keverd össze a Scitec Protein Brownie alappal és annyi vízzel, amitől összeáll. Az étcsokit ízlés szerinti méretűre vágd össze, majd szórd a tészta tetejére. 20 percig süsd, vagy amíg a széle már megkeményedik, de a közepe még puha.

Gyümölcskenyér

Hozzávalók:
6 adagoló kanál Scitec Protein Csokis-Narancsos Muffin

annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává

10 dkg diákcsemege durvára vágva

10 dkg étcsoki durvára vágva

1 közepes alma felkockázva

1 tk mézeskalács fűszerkeverék (vagy ¼ tk őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér és őrölt szerecsendió)

Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kenyérformát kenj ki zsiradékkal, vagy bélelj ki sütőpapírral. Keverd össze a Scitec Protein Muffin alapot a vízzel, és a fűszerkeverékkel, majd forgasd bele a diákcsemegét, valamint a csokidarabokat. Kb. fél óráig süsd az előkészített formában, tűpróbával ellenőrizd. Akkor jó, ha már fényes a teteje, a szélei elkezdtek elválni az edény falától, de még kissé rugalmas a közepe. Rövid ideig hagyd hűlni a formában, majd borítsd ki és rácson hűtsd ki teljesen.

Diétás Sacher torta

Hozzávalók a tésztához:

6 adagoló kanál Scitec Protein Brownie

annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává

6 ek kakaópor

10 dkg diétás baracklekvár

Hozzávalók a mázhoz:

10 dkg étcsokoládé

3 ½ dkg kókuszzsír vagy vaj

1 ek víz

Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kb. 20 cm átmérőjű csatos tortaformát kenj ki zsiradékkal, vagy bélelj ki sütőpapírral. A tésztához keverd össze a Scitec Protein Brownie-t a kakaóporral és a vízzel, majd simítsd a tortaformába és süsd kb. fél órát, tűpróbával ellenőrizd. Akkor jó, ha már fényes a teteje, a szélei elkezdtek elválni az edény falától, de még kissé rugalmas a közepe. Hagyd hűlni a formában, majd vedd le az oldalát és rácson hűtsd ki teljesen. Közben a mázhoz olvaszd meg a csokit, a zsiradékot és a vizet, amíg egynemű és folyós nem lesz. Ha kihűlt a torta, vágd két lapra, kend meg az egyiket lekvárral, borítsd be a másikkal, majd öntsd rá a mázat és egyenletesen oszlasd el. Hagyd megdermedni, majd tálald.

Karácsonyi extra csokis-narancsos muffin
Hozzávalók a tésztához:

6 adagoló kanál Scitec Protein Csokis-Narancsos Muffin alap

annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává

4 ek kakaó

1 tk őrölt fahéj

10 dkg étcsokoládé durvára vágva

10 dkg törökmogyoró durvára vágva + a díszítéshez 12 szem

Hozzávalók a krémhez:

25 dkg light mascarpone

2 dl kókusztej

1 adagolókanál vaníliás kazein (Scitec Night Pro)

5 ek kakaó

Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és béleld ki a 12 darabos muffin formát muffinpapírokkal. Keverd össze a Scitec Protein Muffin alapot a fahéjjal, a kakaóval és a vízzel, majd forgasd bele a csoki darabkákat. Töltsd meg a muffin formákat és süsd 12-15 percet, tűpróbával ellenőrizd. Vedd ki a formából és hagyd teljesen kihűlni. Közben keverd össze a krém hozzávalóit és töltsd habzsákba, vagy zárható nejlonzacskóba, aminek levágod a sarkát. Díszítsd a muffinok tetejét a krémmel, és a tetejébe nyomj egy-egy szem mogyorót.

Epres-fehércsokis-kókuszos pohárkrém málnazselével

Hozzávalók a tésztához:

6 adagoló kanál Scitec Protein Epres-Fehércsokis Muffin alap

annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává

Hozzávalók a krémhez:

2 tasak Scitec Fehércsokis-Kókuszos Shake & Wait

4 dl víz

Hozzávalók a zseléhez:

25 dkg mirelit málna

2 ek eritrit

2 ek víz

6 g porzselatin vagy ennek megfelelő lapzselatin beáztatva

Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, vagy kend ki zsiradékkal. Alaposan keverd össze a Scitec Shake & Wait-et a vízzel (ne a csomagolás szerint készítsd el, hanem a hozzávalókban jelzett vízmennyiséggel), és tedd félre. Keverd össze a tészta hozzávalóit és simítsd a tepsibe. 10 perc alatt süsd készre, majd borítsd lapos felületre hűlni. Közben készítsd el a málnazselét: a málnát keverd össze az eritrittel és a vízzel, forrald fel, hagyd pár percig rotyogni, majd turmixold le és passzírozd át. Kb. 1 dl málnapürét kell, hogy kapj, ehhez 6 g porzselatin szükséges. Ha más mennyiséget kapsz, akkor ennek megfelelően változtass az arányokon.

A pohárnak megfelelő méretű karikákat szúrj ki a tésztából. Helyezz egy tésztakarikát a pohár aljára, kanalazz rá a Shake & Wait pudingból, borítsd be újabb tésztakarikával, kanalazz rá krémet, majd fedd be egy harmadik karikával, végül önts rá a málnazseléből. Tedd a hűtőbe kb. 1 órára dermedni és tálald.

 

Ki az a Kozma Rita?

Legolvasottabb cikkek

Shop

Kapcsolódóbejegyzések

Ezek is érdekelhetnek: