2018. január 21.
Ágnes napja van.

Czakó Mariann

skót krémes
  • 0

Skót krémes

Czakó Mariann, De finom!, Receptek rovat

Megosztom veletek a leglegleg… családi kedvenc sütinket Anyukám receptje alapján. Mindig ő készíti karácsonykor és más neves ünnepekkor, az idén is ez volt szenteste, és együltő helyünkben ettük meg. Sőt a lányomnak ez a sütemény a szilveszteri kívánsága…!
Semmi extra nincs …

Ázsiai zöldséges-csirkés pirított tészta, déli tőkegombával
  • 0

Ázsiai zöldséges-csirkés pirított tészta, déli tőkegombával

Plus Size magazin, De finom! rovat

Ismét megleptek egy különleges, általam még nem ismert gombával, a déli tőkegombával. Ahogy megláttam, rögtön egy tésztás étel jutott eszembe, amiben jól látszanak a kis barna gombafejek, mert annyira mutatósak és guszták. Nem akartam egy túl szaftos ételben elrejteni őket. Kis csokrokban …

  • 0

Mindenmentes csokoládé-málna mousse torta csokicsipkével

Czakó Mariann, De finom!, Receptek rovat

Ezt a mentes tortát többen kértétek tőlem. Eredetileg egy kedves ismerősöm szülinapjára készült, de azóta még egyszer elkészítettem, mert annyira megtetszett másoknak is. A tavalyi segítsütis tortámat fordítottam át mentes változatra, egy kicsit más köntösbe csomagolva. Nem mondom, hogy egy …

  • 0

Fordított fügetorta cukormentesen, teljes kiőrlésű lisztből

Czakó Mariann, De finom!, Receptek rovat

Régi kedves ismerőseim megleptek egy tálca fügével, a saját kertjükből. Annyira megörültem neki, hogy azt sem tudtam hirtelen, mit csináljak belőle. Imádom a fügét minden formában, így rögtön csemegéztem is jó párat, de szerencsére jutott még erre a fordított tortára …

  • 0

Mindenmentes szilvás piskóta

Plus Size magazin, De finom!, Receptek rovat

Tegnap este sütöttem próbából ezt a glutén,- laktóz- és cukormentes piskótát, ami annyira finom lett, hogy rögtön itt is a helye a blogon. Rizslisztből és mandulalisztből készítettem, cukor helyett pedig eritritet használtam. Eritrittel már többször sütöttem piskótát, mindig nagyon jól …

  • 0

Vadas gombamártás polentával (húsmentes)

Plus Size magazin, De finom!, Receptek rovat

Először próbáltam vadast főzni, hús nélkül, gombából, de nem utoljára, mert nagyon ízlett a családnak. Nálunk mindenki nagyon szereti a vadast, de ebben a hőségben kicsit nehéz étel lenne, ezért találtam ki ezt a könnyedebb, gombás változatot. A mártásban is …

  • 0

Tapasztalataim a cukorhelyettesítőkkel

Czakó Mariann, De finom! rovat

Szeretném veletek megosztani a cukorpótlókkal kapcsolatos tapasztalataimat – nem tudományosan, csak hogy mit mihez használok, és melyik vált be nekem a legjobban.
A süteményeknél, lekvárbefőzésnél szükség van a cukor tömegére is, nemcsak az ízére, ezért főleg olyan cukorhelyettesítőket részesítek előnyben, ami …

  • 0

Teljes kiőrlésű tönkölypizza

Czakó Mariann, De finom!, Receptek rovat

Szénhidrátdiétánk miatt egyre több teljes kiőrlésű receptet próbálok ki, hogy ne kelljen lemondanunk minden finomságról, így a pizzáról se. Mivel a teljes kiőrlésű liszteknek lassú a felszívódásuk, így mértékkel ugyan, de be tudjuk illeszteni a 160 g-os CH-diétába.
Először sütöttem pizzát …

  • 0

Rozsdás hús pampuskával

Czakó Mariann, De finom!, Receptek rovat

Pampuska néven tanultam egy idős nénitől ezt a fánkot, ami valójában sós gombóctészta, olajban kisütve. Önmagában is finom, de húsételekhez, sőt főzelékhez is szoktam néha köretnek készíteni. Most szaftosabb húsételt szerettem volna hozzá, így esett a választásom a rozsdás húsra, …