Nyilvános helyeket értékelő alkalmazás készül plus size embereknek

Plus Size magazin, Lazulj! rovat

Fotó: Kickstarter.com

Az ötletgazda, a jelentős súlytöbblettel rendelkező Rebecca Alexander (nyitókép) máig élénken emlékszik a napra, amikor 18 évesen az osztálytársaival vidámparkba mentek, és ahelyett, hogy felszabadultan mulatott volna a társaival, amiatt szorongott, hogy vajon ő is fel tud-e ülni a játékokra, vagy csak lentről nézheti-e majd, ahogy a többiek szórakoznak.

Rebecca később felfigyelt rá, hogy mennyit kell kutatnia, mielőtt elmegy valahová – étterembe, koncertre, múzeumba -, ahol a teste méretei miatt gondokba ütközhet.

“El sem tudod képzelni, mennyi raviolifotót végiggörgettem már, pedig csak arra voltam kíváncsi, hogy az étterem asztalait arrébb lehet-e tolni, vagy rögzítve vannak-e – mondta a Popsugarnak. – Ez a hosszas kutakodás sokszor el is vette a kevemet attól, hogy kimozduljak. Egyszerűen túl nehéz volt kideríteni, amit tudni szerettem volna.”

Rebecca kíváncsi volt, hogy mások, akik hasonló méretekkel rendelkeznek is átélnek-e ilyen szorongást, mielőtt elmennek valahová, és felfedezte, hogy nincs egyedül. Az AllGo alkalmazás segítségével a plus size emberek szempontjai szerint lesznek értékelhetők olyan nyilvános helyek, mint például az éttermek, színházak, légitársaságok vagy edzőtermek. Egyelőre csak az Oregon állambeli Portland helyeit lehet majd értékelni benne, de később szeretnék több településre is kiterjeszteni.

Az app ötlete rengeteg embernek elnyerte a tetszését – például Tess Hollidayét is, és nemcsak megszerezte a szükséges támogatást a Kickstarter.com-on, hanem túl is szárnyalta a kitűzött célt, az 50 ezer dollárt.

“Minél nagyobb vagy, a világ számodra annál kisebb” – hangzik el a videóban. Ezen változtat majd Rebecca reményei szerint az új alkalmazás.

Ti mit gondoltok?

  • 0
  • Nyomtatom