Modellként is folyamatosan bántják a teste miatt

Plus Size magazin, Önbizalom rovat

Bár már az olasz Vogue-ban is feltűnt, senki ne gondolja, hogy a modell Megan Kimberlingre mindenki csakis rajongással tekint. Sokaknak ugyanis olyannyira nem tetszik a 29 éves nő teste, hogy ezt nem is tudják magukban tartani, és közlik is vele a véleményüket. Megan azt mondja, előfordul, hogy naponta akár ötven embert is le kell tiltania a gyűlölködő megnyilvánulások miatt.

“A legtöbben kövérnek neveznek, ami engem már nem zavar, de nem akarom, hogy a követőim ezt lássák, mivel úgy érzem, sikerült egy biztonságos helyet teremtenem. Akinek nincsen kedves mondanivalója, azt letiltom” – jelenti ki határozottan a fiatal nő.

Megan Kimberling (@megankimberling) által megosztott bejegyzés,

Megan Kimberling (@megankimberling) által megosztott bejegyzés,

A közösségi médián kívül, a munkája során is tapasztal negatív hozzáállást. Azt mondja, ha új emberekkel dolgozik, gyakran el sem hiszik róla, hogy modell; azt gondolják, ő a fotós vagy a sminkes, de sosem nézik ki belőle, hogy ő a modell.

“Hogy kövérebb vagy, mint a többi modell, az nem jelenti azt, hogy nem vagy olyan tehetséges, mint ők. Ez frusztráló. Ha nem veszel komolyan, akkor nem én vagyok a probléma, hanem te. Sokszor azt mondják, nem kellene mutogatnom a testem, mert ez nem helyes, de valójában akkor sem tetszem nekik, ha fel vagyok öltözve, és akkor sem, ha nem. Egyszerűen csak nem tetszik nekik a gondolat, hogy kövérnek lenni rendben van. Azt hiszem, a társadalomnak újra kellene értékelnie azt, hogy mi is a fontos” – mondja Megan.

Megan Kimberling (@megankimberling) által megosztott bejegyzés,

Az 50-es méretet viselő Megan gyerekkorában is duci volt, és soha nem gondolta volna, hogy egyszer modellkedéssel fogja keresni a kenyerét. Az életmódja megváltozása és a stresszevés miatt később még több súllyal gyarapodott, és főiskolás korában annyira szeretett volna lefogyni, hogy orvoshoz fordult, aki étvágycsökkentő gyógyszereket írt fel neki. A pirulákkal és napi többórás edzéssel sikerült is leadnia a többletet, de mint elmondta, igen közel járt az étkezési rendellenességhez. Aztán történt egy s más az életében, s a leadott kilók szép lassan visszakúsztak.

“Amikor lefogytam, azt gondoltam, ez majd varázsütésre megoldja minden problémámat, de semmivel sem lettem boldogabb vékonyabban. Rájöttem, hogy az érzéseimnek nincs közük a súlyomhoz.”

2014-ben, amikor egy fotóstúdióban dolgozott, felmerült benne, hogy szeretne a kamera másik oldalán állni. A próbafelvételei jól sikerültek, ezért felkérték egy aktfotózásra, amely egy telt nőket bemutató projekt része volt.

Megan Kimberling (@megankimberling) által megosztott bejegyzés,

Azóta számos művészi és divatfotózáson szerepelt, magazinokban is látható volt, de azt mondja, máig gyakran bántják a teste miatt. Ma már azonban nem hozzák ki a sodrából, ha megpróbálják megszégyeníteni, inkább arra koncentrál, hogy ledöntse a korlátokat a divatiparban.

Megan Kimberling (@megankimberling) által megosztott bejegyzés,

Ha még több képet szeretnél Meganről, kövesd az Instán!

Forrás: Dailymail.co.uk

  • 0
  • Nyomtatom