Már enni sem mert nyilvánosan, de aztán hirtelen megvilágosodott, és más szemmel kezdett nézni önmagára

Plus Size magazin, Önbizalom rovat

Fotó: PA Real Life

Mai napig élénken él benne annak az emléke, amikor kilencéves korában át kellett öltöznie testnevelésórára a többi fiú társaságában. Thomas Saunderst XXL-XXXL-es mérete miatt ugyanis sokszor csúfolták a társai, és a gyerekkori élmények olyan mély nyomokat hagytak benne, hogy egy idő után már fotókon sem mert szerepelni, sőt enni sem mert nyilvánosan. A fiatal férfi egészen addig szorongott a súlya miatt, amíg tavaly egy nyaraláson fordulópont nem következett be az életében – vagy inkább a gondolkodásában.

Az említett nyaraláson is pólóban ücsörgött a medence szélén, majd megsülve, de aztán hirtelen feltette magának a kérdést: “Ez egyszerűen nevetséges. Miért csinálom ezt?” Azzal levette a pólóját és a vízbe ugrott.

“Két idősebb barátom társaságában voltam, és biztos lehettem benne, hogy ők nem fognak ítélkezni felettem. Na és mások? Őket meg sosem fogom újra látni, szóval miért kéne, hogy érdekeljen? Rájöttem, hogy nem is pihenek, nem is élvezem a nyaralásomat, amiért egy csomó pénzt kifizettem” – mesélte a Metro.co.uk-nek.

Ez volt a fordulópont, ami radikálisan megváltoztatta azt, ahogy Thomas önmagát szemlélte. Ekkor határozta el, hogy elfogadja magát úgy, ahogy van.

Idén év elején aztán szembetalálkozott egy felhívással, miszerint a Big Dude Clothing, amely XXL-8XL-es ruhákat forgalmaz, plus size nagykövetet keres. Azonnal jelentkezett is, bár nem fűzött nagy reményeket ahhoz, hogy megkeresik. De csalódnia kellett: felhívták, és közölték vele, hogy őt választották.

“Most már nem hagyok ki egyetlen lehetőséget sem, amit az élet kínál” – mondta a fiatal férfi.

  • 0
  • Nyomtatom