Pattanások nem csak tiniként? Hatékony megoldás a tiszta bőrért

Plus Size magazin, Szépség rovat

Bőröd aktuális állapotát, a pattanások megjelenését számos tényező befolyásolja egyszerre, amelyeket nem minden esetben tudsz kivédeni. Megfelelő bőrápolással azonban könnyen kordában tarthatod pattanásra hajlamos bőröd. 

Sokféle hiedelem él azzal kapcsolatban, hogy mi okozza az aknék kialakulását. Abban azonban minden orvos egyetért, hogy az ilyen típusú bőrproblémák hátterében hormonális okok állnak. Vannak, akik genetikailag hajlamosabbak a pattanásokra, és az is ismert, hogy bizonyos gyógyszerek, a dohányzás, a nem megfelelő étrend és a stressz szintén hozzájárulhatnak a kellemetlen tünetek kialakulásához.

„Napjainkban a stressz igen gyakori, amely közvetlenül az anyagcserére is hat. A megbillent lelki egyensúly hatására alvászavarok, emésztési problémák alakulhatnak ki és ezt a belső állapotot a bőrünk is hamar leképezi: viszketni kezd, majd kipirosodik és hamarosan megjelennek a pattanások is” – foglalja össze dr. Belső Nóra, pszichiáter szakorvos az aknék kialakulásának lelki hátterét.

Bőrünk aktuális állapota arról is árulkodik, hogy mennyire megfelelően ápoljuk. Az új Eucerin DermoPURE termékcsaládot kifejezetten úgy fejlesztették ki, hogy a bőrhibák és az aknék megjelenésének fő okaira hasson. Megelőzi a mikrogyulladások kialakulását, jótékony hatással bír a faggyútermelés szabályozására, illetve a hiperkeratózis (a fekete és fehér mitesszerek) kezelésére. Mindemellett a termékek meggátolják a baktériumok elszaporodását, így a látható gyulladás kialakulását is.

 

  • 0
  • Nyomtatom