“Mindenkinek joga van a magabiztossághoz” – a sokat csúfolt kisfiúból ígéretes plus size férfimodell lett

Plus Size magazin, Önbizalom rovat

Fotó: @thebigguytrend

A 28 éves Jonathan Davila Rosast gyerekkorában sokat csúfolták a teste miatt, de úgy néz ki, most épp a testével csinál karriert.

A Puerto Ricó-i fiatalembernek komoly gondjai voltak az önelfogadással, amiben az is nagy szerepet játszott, hogy annak idején az iskolatársai rengeteget csúfolták. Nemrég azonban elment egy plus size modellválogatásra, ahol azonnal felfigyeltek rá, így abból, amit egyszeri élménynek tervezett, jó eséllyel karriert csinál.

A 118 kilós férfi azért jelentkezett a castingra, hogy megmutassa magának: a súlyától függetlenül bármit megtehet, amit mások.

Jonathan azt mondta a Daily Mailnek, hogy bár sokat szenvedett a társai piszkálódásától, a családja mindig mellette állt és támogatta.

“Két évvel ezelőtt nehéz időkön mentem keresztül. Nem szerettem azt az embert, aki visszanézett rám a tükörből reggelente. Utáltam a testem. Azért kezdtem érdeklődni a modellkedés iránt, hogy kipróbáljak valami újat, valami mást, valami olyasmit, amit mindig is szerettem volna, de úgy gondoltam, a testem és a súlyom miatt nem tehetem.”

Azóta Jonathan nemcsak kifutókon volt látható, de a pozitív testkép mozgalmat is erősíti.

“A plus size modellkedés számomra azt jelenti, hogy van lehetőség bebizonyítani, hogy mi is emberek vagyunk, mindegy, milyen a méretünk, a nemünk, a színünk, a szexuális preferenciánk vagy mekkora a súlyunk. Mindannyiunknak jogunk van divatosan öltözni, ugyanannyi lehetőség közül választani, és jól érezni magunkat a bőrünkben. Valahányszor a kifutóra lépek, elememben érzem magam. Szabad vagyok, boldog, nincs bennem félelem, és minden tekintetben magabiztosnak érzem magam.”

A családjának és a barátainak köszönhetően Jonathan megtanulta szeretni magát, és azért harcol, hogy ledöntse a korlátokat a divatiparban.

Jonathan minden napját edzéssel kezdi, és mindennap ügyel arra, hogy sok vizet igyon. Ha modellkedik másnap, akkor pedig még több időt fordít a külsejére, a bőre ápolására, és arra, hogy biztosan meglegyen a napi nyolc óra nyugodt alvása.

“Mindannyian érző emberek vagyunk, akik meg szeretnék valósítani az álmaikat” – mondta.

  • 0
  • Nyomtatom