3 varázslatos és buja smink, ha valami újra vágysz!

Plus Size magazin, Szépség rovat

A mai sminktrendekben szinte nincsen határ. A régi szabályok, mint a kizárólag száj- vagy a szemhangsúlyos sminkek már megdőltek, így sminkünket leginkább saját személyiségünkhöz és pillanatnyi hangulatunkhoz igazítjuk. Ez lehet visszafogott, romantikus vagy éppen valami igazán különleges bevállalós, feltűnő smink. Utóbbira hoz most nekünk három példát Szabó Doris, az AVON sminkmestere.

1. Mágikus kék

Első lépésként használjuk először CC krémet arcunk teljes felületén, majd egy puha ecsettel dolgozzuk bőrünkbe a porpúdert, hogy ezzel tökéletesítsük és fixáljuk azt. Ezt követően bronzosítóval emeljük ki és formázzuk arccsontunkat. Arcunk almácskáira tegyünk egy keveset a kétfunkciós highlighter pirosító feléből, majd az arcunk legmagasabb pontjaira a fényes highlightert használjuk. A szemöldökünket formázzuk a megfelelő színű szemöldökformázó készlettel. Először simítsuk a szálakra a waxot, majd a porral töltsük ki a hiányos részeket. A szemeink hangsúlyozásához dolgozzunk el világosabb árnyalatot a szemhéj egészén, a sötétebbiket pedig a szemhéjráncban egy satírozó ecset segítségével. Szemeink vízvonalát és a szempilláink tövét húzzuk ki fekete szemceruzával, majd koronázzuk meg tekintetünket a szempillaspirállal. Az eddig viszonylag klasszikus sminket végül dobjuk fel Avon mark. Epic Lip ajakrúzs izgalmas árnyalataival. Először a Blue Suede elnevezésű kék árnyalattal keretezzük és töltsük ki ajkunkat, majd a Luv U árnyalatot ütögessük fel az ajkak középső részére, amivel izgalmas ombre hatást érhetünk el.

2. Igéző lila

Egy alapozó ecset segítségével oszlassuk el a bőrszínünknek megfelelő alapozót arcunkon, ami egész nap kellemes viseletet biztosít, maszkhatás nélkül, majd fixáljuk azt egy kevés áttetsző porpúderrel. Ezt követően kontúrozzuk arcunkat kétfunkciós highlighter sötétebb, bronzosító oldalával és emeljük ki arcunk almácskáit pirosítóval, majd hangsúlyozzuk ki arccsontunkat ugyanennek a palettának a highlighter árnyalatával. Formázzuk szemöldökünket. Húzzunk egy merész csíkot a szem mélyítővonalába, majd satírozzuk kifelé, a halánték irányába. Ha ezzel megvagyunk, húzzunk egy merész tusvonalat folyékony tussal, végül szempilláinkat formázzuk szempillaspirállal. Végezetül vigyük fel sötétlila rúzst.

3. Vadító vörös

Ennek az igazán extrém sminknek az elkészítéséhez először használjuk az extratartós folyékony alapozót, hogy a smink egész este kitartson. Egy sminkszivacs segítségével, gyengéd mozdulatokkal ütögessük bőrünkbe az alapozót, majd fixáljuk porpúderrel ezt az alapot, ami a bőr olajosodását egész este kontrollálni fogja. Highlighter sötétebb árnyalatával bronzosítsuk arcunkat és egyben kontúrozzuk is, hogy hangsúlyosabbá tegyük arccsontunkat. Egy enyhe, rózsás pírral emeljük ki orcáink almácskáit. Ezúttal a szemek és az ajkak is hangsúlyos sminket kapnak. A szemhéjunk egészét töltsük ki szemhéjtus fekete árnyalatával, a külső részeket pedig cicás vonalként húzzuk ki a halánték irányába. A szemek vízvonalát mélyítsük el egy fekete gél állagú szemceruzával, majd formázzuk pilláinkat alul és felül  szempillaspirállal. Végezetül ajkainkat emeljük ki sötétbordó árnyalattal, majd az igazán csillogó hatás érdekében a tetejére tegyünk egy kevés átlátszó szájfényt.

  • 0
  • Nyomtatom