Cuki kutyák tüntettek egy nagyon fontos ügy mellett! Téged is érint!

Plus Size magazin, Napi Plus rovat

A kutyák azért gyűltek össze, hogy támogassák a The Body Shop és a Cruelty Free International kampányát a kozmetikai célú állatkísérletek globális betiltásáért. A kampány felszólítja az Egyesült Nemzetek Szövetségét, hogy vessen véget a gyakorlatnak, amelyben évente 500,000 állat szenved kegyetlen tesztek áldozataként 

Minden állatkísérlet-mentes céget arra kérnek, hogy csatlakozzon a kampányhoz. A világ első állati tüntetésének helyszíne New York utcái voltak, az ENSZ főhadiszállása előtt. A tüntetés apropója, amelyben 8 különböző méretű és fajtájú kutya vett részt, az Örökké az állatkísérletek ellen (Forever Against Animal Testing) kampány volt. A kutyák tüntető táblákkal, feliratokkal és mini transzparensekkel fejezték ki támogatásukat a kampány iránt.

A tüntetés célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a sokkoló tényre, hogy a világ országainak 80%- ában még mindig nincs törvény a kozmetikai célú állatkísérletek ellen, és hogy bíztassa az embereket a petíció aláírására ITT!

Amint a petíció eléri a 8 millió aláírást a The Body Shop és a Cruetly Free International az ENSZ elé viszi, és felszólítja azt egy nemzetközi egyezmény kieszközlésére a kozmetikai célú állatkísérletek betiltására, hogy több millió állat meneküljön meg az egész világon.

Múlt héten a szervezetek találkoztak az ENSZ hivatalnokaival, hogy elinduljon a párbeszéd a témában. Miután 6 hónap alatt 4.1 millió aláírás gyűlt össze, ez lett a valaha volt legnagyobb globális kampány a kozmetikai célú állatkísérletek betiltásáért. A The Body Shop és a Cruelty Free International arra kéri az összes állatkísérlet-mentes céget, hogy csatlakozzon a kampányhoz, és ehhez különböző eszközöket is a rendelkezésükre bocsát. 2017 szeptemberében a brazil multinacionális kozmetikai vállalat, a Natura felvásárolta a The Body Shop márkát a L’Oreal tulajdonából.

A Natura egy állatkísérlet-mentes és B-corp tanúsítvánnyal rendelkező vállalat. A mai nappal hivatalosan nem csak a Natura, de a The Body Shop új testvérvállalata, az Aesop is beállt a kampány mögé. Jessie Macneil-Brown, a The Body Shop Nemzetközi Kampány Igazgatója elmondta: “Mi, a The Body Shop-nál szenvedélyesen hiszünk benne, hogy az állatok védelme a mi dolgunk, és hogy állatokat soha nem lenne szabad kozmetikai kísérletek során használni.

Azért kutyákat választottunk a tüntetés főszereplőinek, mert az ‘Örökké az Állatkísérletek Ellen’ kampány erős szimbólumai a kezdetek óta. Ők jelképezik az állatokkal való kapcsolatunkat, és hidat képeznek a petíció támogatói és az állatok között, akikért kampányolunk. Ez az egyedülálló és különleges tüntetés azt az ambíciónkat jelképezi, hogy globálisan és végérvényesen betiltsuk a kozmetikai célú állatkísérleteket.

Felhívunk minden embert, minden céget és minden kormányt, hogy csatlakozzanak a kampányhoz, és segítsenek befejezni azt, amit elkezdtünk.” Michelle Thew, a Cruelty Free International vezérigazgatója elmondta: “A mai tüntetés egy erőteljes üzenet a vásárlók és más márkák felé, hogy szükségünk van a támogatásukra. Hatalmasat léptünk előre azért, hogy elérjük a célunkat és globálisan betiltsuk a kozmetikai célú állatkísérleteket, de még nagy munka vár ránk.”

  • 0
  • Nyomtatom