Kísérlet – most akkor plus size modell a világhírű plus size modell?

Kozma Rita, Napi Plus, Önbizalom rovat

A napokban igencsak vitaindító volt a szupersztrár kereded modell, Ashley Graham magazinos címlapja, ahol felettébb vékonynak tűnt. Annyira, hogy már sehogysem plus size. Vagy mégis?

Mondhatnám, hogy kit érdekel és olyan, amilyen, meg fogyott, ő dolga, csakhogy a topmodell pont azért lett híres, keresett és szerzett milliós követőtábort, miszerint elfogadta, szereti (vagy legalábbis sokszor hangoztatja, hogy szereti) gömbölydedségét és ezzel ad önbizalmat sok-sok-sok nőnek.

Szóval, oké, lefogyott, de ő “A” plus size modell, aki nők ezreinek, millióinak adta vissza a hitét önmagába, hogy igenis a kerek formák szépek, vonzóak, sőt akár menők is lehetnek, lásd Ashley az egyik legbefutottabb modell, még a Harper’s BAZAAR is őt választotta az év modelljének.

Vagy csak egy ügyes retus a címlap, vagy jó beállítás? De ha nem ennyire vékony, miért engedte, hogy ez így megjelenjen? Nem pont arról szól a “szeretem magam” érzés, hogy nem mutatjuk magunkat 10 kilóval vékonyabbnak?
És ismét hangsúlyoznám, hogy itt a témában egy igencsak felelősséget vállaló közszereplőről van szó.
Na jó, nem szaporítom a szót, lássuk inkább a tesztünket.

Teszt: plus size vagy nem plus? Ez itt a kérdés?

Ashley 44-46-os méret.
Ha fogyott, de még plus size-nak nevezhető, akkor minimum 42-es méretnek kell lennie.
178 cm, homokóra (enyhén körte) alkat.

Én 42-44-es méret vagyok.
176 cm, homokóra alkat.

Fotós barátnőmmel, Jucival kitaláltuk, hogy megcsináljuk ugyanazt a pózt, ahogy Ashley szerepel a Cosmo címlapján, csak velem. Hogy valóban retusmentes ez a fotó (a modell ezt állítja). És valóban plus size még?
Kérlek titeket, ne úgy nézzétek, hogy én milyen modell vagyok, mert nem vagyok modell, csak a hasonló magasság és méret miatt álltam “modellt” ehhez a kis kísérlethez.
Tehát: nagyjából egy magasak vagyunk, egy mérteűek (jó, neki karcsúbb a dereka), de akárhogy is nézem, úgy tűnik, mintha ő 10 kilóval lenne vékonyabb nálam. Ami pont két méret. Azaz ezen a fotóján barátok közt is legfeljebb 38-40-es méret.

Itt vannak a fotók. Ti hogy látjátok?

Szóval lehet, hogy nincs retus, de akkor ágyő Ashley, te már nem vagy plus size modell, már nem mondhatod azt, hogy fogadjuk el a teltségünket. Vagy ha mégis történt retus, akkor igencsak sokat karcsúsítottak rajta és hát… akkor nem szereti magát úgy, kerekebben.

Még egy fotó rólam, ami már nem Ashley-hez köthető, csak érdekességképpen, hogy mennyit jelent a pózolás. Mennyire másképp fest a testtartás, a test maga és a kisugárzás, ha “csak úgy állunk”.

Fotók: Erdős Juci

  • 2
  • Nyomtatom