Sminkvideó – érdekes fordulattal

Plus Size magazin, Önbizalom rovat

Nabela Noor szépségvlogger nemrég rendhagyó sminkvideót tett közzé, amelyben a testszégyenítésre és annak romboló hatására hívja fel a figyelmet.

Úgy kezdődik, mint egy átlagos videó a témában: a lány elkezdi felvinni az alapozót. De aztán váratlan fordulatot vesznek az események: egy másik, sötétebb árnyalatú alapozóval szavakat kezd írni az arcára: “Disznó.” “Ronda.” “Kövér.” Biztosan nem egyszer és nem kétszer hallotta, olvasta magával kapcsolatban ezeket a szavakat, mert a videóban is könnyekre fakasztják. Eldolgozza a sötétebb árnyalatot, és újabb szavakat ír: I Love Me. Azaz: Szeretem magam.

Íme a videó (kattintásra indul):

Nabela Noor (@nabela) által megosztott bejegyzés,

A videóhoz Nabela ezeket a sorokat írta kísérőül: “2017 folyamán neveztek, disznónak, kövérnek, rondának, szörnyetegnek. Azt mondták, öngyilkosnak kellene lennem a külsőm miatt. Ezrével kaptam ilyen üzeneteket, és volt, hogy hagytam rombolni ezeket a szavakat. De ahogy megerősödött az önbizalmam, az önszeretet erődjévé váltam, amit nem tudnak megtörni boldogtalan emberek szavai. Hamar rájöttem, hogy a boldog emberek nem mondanak sértő dolgokat. És hogy a boldogság az önmagunk szeretetével kezdődik. A lány, akit a tükörben látok, gyönyörű sminkkel és smink nélkül is, 6-os és 16-os méretben is. 2018 kezdetével magam mögött hagyom a fájó szavakat, és minden kétséget, ami valaha is korlátozott. Senki sem mondhatja meg nekünk, kik vagyunk. Csodálatosak vagyunk. Gyönyörűek vagyunk. Értékesek vagyunk. Ez a videó egy kis győzelem a saját önszerető forradalmamban, és alig várom, hogy folytathassam a harcot 2018-ban is.”

Nabela elmondta a Brit.co-nak, hogy a posztja kikerülése óta ezrek írtak neki arról, hogy milyen felszabadító volt számukra a videója, és hogy mennyit segített a saját testképproblémáikkal kapcsolatban.

A videót már több mint egymillióan megnézték.

Nyitókép: Instagram

  • 0
  • Nyomtatom