Belefér a hasplasztika az önelfogadásba?

Plus Size magazin, Önbizalom rovat

Fotó: Instagram/Amanda Roberts

Közel 70 kilót fogyott három év alatt, és több műtéten is átesett, mert eltávolíttatta a hasáról a jelentős súlyvesztés miatt megereszkedett bőrt. Amanda Roberts azt mondja, mindezek a változtatások a külsején nem arról árulkodnak, hogy nem szereti a testét vagy nincs önbizalma – épp ellenkezőleg.

Amanda átalakulása megosztotta a “testpozitív” instagramozókat: sokan éljenezték, sokan pedig megkérdőjelezték a döntéseit, vagy azt, hogy tényleg szereti-e a testét az, aki ennyire megváltoztatja.

A fiatal nő az egyik legutóbbi Instagram-posztjában ezt a tévhitet próbálja eloszlatni: hogy az önszeretet, önelfogadás és a külsőnkön való változtatás vágya kölcsönösen kizárják egymást. Ő azt vallja, változtassunk, ha akarunk, amit csak akarunk – ez nem jelenti azt, hogy nem szeretjük magunkat. De ne alakuljunk át csak azért, hogy megfeleljünk valakinek, és ne maradjunk olyanok, amilyenek vagyunk, csak azért, hogy megfeleljünk valakinek.

“Sok ember, különösen itt az Instagramon, úgy véli, testpozitívan gondolkodni azt jelenti, hogy nem változtathatunk magunkon. Néhányan a testpozitív közösségben még akár meg is szégyenítik azokat, akik úgy döntöttek, módosítanak a testükön egészségi vagy kényelmi okokból. Elárulom neked: bármit megtehetsz a testeddel, amit csak szeretnél, és közben szabad szeretned is.”

Amanda Roberts (@mandas_muffintop) által megosztott bejegyzés,

“Szerettem magam 150 kilósan. Szerettem magam 80 kilósan, megereszkedett bőrrel. És most, 84 kilósan is szeretem magam, a hegeimmel együtt – írja Amanda az Instagramon. – Úgy döntöttem, változtatok, mert SZERETEM magamat. Ez az én utam, és büszke vagyok rá. Remélem, te is büszke vagy a sajátodra!”

Amanda Roberts (@mandas_muffintop) által megosztott bejegyzés,


“Szeresd magad annyira, hogy ne számítson, hogy nézel ki, de fel tudd ismerni, hogy azt kell tenned, ami neked a legjobb” – vélekedik Amanda.

Ti mit gondoltok?

  • 0
  • Nyomtatom