Vajon kinek jó a testszégyenítés?

Kozma Rita, Napi Plus rovat

Konkrétan eszem megáll, ha olyat hallok, olvasok, hogy egymás megjelenését bántják – a nők. Főképp a nők. Lehet, hogy a férfiak is, de szinte mindig a nőktől hallom, olvasom. Mindegy is, hogy nő vagy férfi teszi, undorító.

Napi szinten látom ezt az “egyszerű” ember kommentjében visszaköszönni bizonyos oldalakon (hála Istennek, azaz hála nektek, itt, a Plus Size magazinon olyan ritka a negatív beszólás, mint a fehér holló).

Felfoghatatlan számomra, hogy miért jó az valakinek, ha a másik külsejére köpköd. Pláne, ha az illető nem is a külsejéből “él”, tehát nem modell vagy más, hasonló szakma képviselője.

Ha valaki a tudása, esze, a segítőkészsége miatt tűnik fel, vagy egyszerűen csak egy uralkodói család sarja, vajon miért érzik az emberek, hogy szájukra vehetik a testét, arcát? Hogy van merszük? Hogy lehetnek ennyire embertelenek, szemtelenek, sőt gonoszak? A Facebooknak köszönhetően mindezt arccal, névvel. Iszonyú ciki és nagyon gáz. Semmit nem tudnak az illetőről, de önkényesen és hatalomittasan rágalmazzák.

De a való világban is számtalanszor hallani ezt: “Hogy néz ki, mit képzel, hogy ezt és ezt teszi?” Vagy: “már az ő korában nem kellene!” Vagy: “nem szégyelli magát, hogy családos anyuka és miniszoknyát vett fel vagy hangosan felnevetett valahol?”

Rémisztő! Kérlek titeket, ha ismertek ilyen testszégyenítőt, küldjétek tovább neki ezt a cikket, vagy csak szimplán osszátok meg, hogy ő is, mindenki lássa, baromi szánalmas az, ha a másikat bántjuk.

  • 0
  • Nyomtatom