A modell, aki elhatározta: nem követi az édesanyja példáját

Plus Size magazin, Önbizalom rovat

Fotó: Denisebidot.com

Az egyik leghíresebb plus size modell, Denise Bidot egész gyermekkorában azt látta, hogy az édesanyja küzd a testével, de ő elhatározta: nem követi az anyai mintát.

“Teljesen összezavart, hogy láttam őt szenvedni a súlya miatt: amikor ránéztem, azt láttam, hogy milyen gyönyörű, hiszen az anyukám. És ez a nő, akire felnéztem, nem látta a saját szépségét? […] Mindig csak várt, hogy vékony legyen, hogy beleférjen abba a bizonyos ruhába, hogy boldog legyen. Rájöttem: én nem akarok várni!” – írta cikkében a Refinery29-on.

Denise színésznő szeretett volna lenni, de a hollywoodi “mércéknek” nem felelt meg, sorra utasították el a súlya miatt. “Képtelen voltam elhinni, hogy a tehetségem, az eszem és a megbízatóságom mit sem számítanak a súlyom mellett.” A sminkelés és a szépségápolás területén kezdett dolgozni, amikor egy fotós felfedezte, meglátta benne a modellt, és készített róla egy sorozatot. Denise nem hitt benne, hogy ebből lehet valami – hiszen annyit hallotta már, hogy túl kövér, túl alacsony, túl ilyen, túl olyan, de végül a fotósnak lett igaza, Denise ma már világhírű modell.

Ezenkívül ma már ő maga is anya, aki elhatározta, hogy azt tanítja a gyermekének: az számít, hogy legyen önmaga, nem pedig a súlya.

  • 0
  • Nyomtatom