Profiterol Zelleitündi módra

Plus Size magazin, De finom!, Receptek rovat

Egy klasszikus olasz desszert, amit bizony elkészítettem cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.

Bevásárlólista/hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

  • 3 dl tejszín
  • 2 evőkanál porrá őrölt eritrit

A csokoládékrémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 dkg eritrit
  • 1 evőkanál 1:4 édesítő
  • 2 ek Tutti eredeti holland kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé darabokra törve
  • 1 tk vaj

Elkészítés

A vizet a vajjal és sóval együtt felforraljuk. Amint felforrt, húzzuk le a tűzről, és keverjük hozzá a lisztkeveréket fakanállal, majd helyezzük vissza a tűzre. Hamarosan gombóccá áll össze a tészta, ami elválik a fakanáltól és az edény falától. Még 2-3 percig kevergessük, és amikor olyan hangot hallunk, mintha zsírban sercegne a tészta, húzzuk le a tűzről, és borítsuk hideg felületre, hogy gyorsabban hűljön.

Amikor kihűlt a tészta, helyezzük vissza az ugyancsak kihűlt edénybe, és adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Csak akkor adjuk hozzá a második tojást, amikor az elsőt már jól elkevertük a tésztával.

Habzsák segítségével formázzunk belőle golyókat, és sütőpapíron, 200 fokon süssük őket 10-15 percig, míg aranyszínűek nem lesznek.

A tejszínt verjük fel a porrá őrőlt eritrittel kemény habbá, majd ha kihűltek a fánkok, töltsük meg őket vele.

A csokoládékrém hozzávalóit a vaj kivételével keverjük össze, és kis lángon, kevergetve sűrítsük be. Ezután keverjük hozzá a vajat is.

  • 0
  • Nyomtatom