“Akkor kezdtem önmagammá válni, amikor már nem foglalkoztam annyira az emberek véleményével”

Plus Size magazin, Önbizalom rovat

Sarah Taylornak születése óta tenyérnyi anyajegy van az arcán. A lány ahelyett, hogy próbálná elfedni, inkább úgy döntött, elfogadja magát olyannak, amilyen. Instagram-posztjainak kedveltsége arra utal, hogy nagyon jól tette, hiszen sok embernek állít példát a pozitív testszemléletre, sok embernek segít megérteni, hogy mindenki különböző, egyedi, és hogy a szépség nem egy-egy testi jellemzőnkön múlik.

A lány az Allure.com-nak elmesélte, hogy az emberek legtöbbször sajnálkozva álltak hozzá az anyajegye miatt, ezért lassan ő is elkezdte úgy gondolni, hogy ez talán valami szégyellnivaló.

“Ahogy felnőttem, egyre több és több kérdést szegeztek nekem az emberek, és egyre többször színezte ítélkezés ezeket a kérdéseket. “Mi az az arcodon?” – ez szokott lenni a tipikus érdeklődés. “Az anyajegyem” – szoktam felelni, mire azt mondják: “Ó! Nagyon sajnálom.” A reakciójuk miatt azt gondoltam, biztos nem sajnálnának, ha nem lenne az anyajegyem nagyon csúnya… Míg kaptam nyilvánvaló sértéseket is, ezek az apróságok voltak azok, amik miatt elkezdtem szégyellni az anyajegyemet.”

Végül az adta meg a végső lökést Sarah-nak az önelfogadásban, hogy talált egy barátot, aki mellett teljes mértékben önmaga lehetett, aki úgy fogadta el, ahogy van.

“Amint már nem koncentráltam annyira arra, hogy mit gondolnak rólam mások, akkor elkezdtem önmagam lenni.”

Sarah most már hasonló egyedi jeggyel rendelkező emberek ezreinek segít egy Instagram profilon keresztül abban, hogy elfogadják magukat.

“Azt szeretem a legjobban, amikor valaki azt írja, arra ösztönöztem, hogy ő se fedje el az anyajegyét, sőt: amikor megkérnek, hogy adjak sminktrükköt a kiemeléséhez” – mesélte Sarah.

  • 0
  • Nyomtatom