Miért jó, ha tudod, milyen alaktípus vagy?

Kozma Rita, Stílusos rovat

Van aki azt mondja nem fontos a külső, más lehet napi 8 órát foglalkozik vele. Most azoknak szeretnék tanácsot adni, akik érzik, látják a tükörben, hogy egyik felső vagy épp ruha előnyösebb nekik, míg a másik kevésbé. Ehhez pedig nem árt, ha tisztában vagyunk az alkatunkkal.

Természetesen most nem a gömbölydedségre gondolok, hiszen mivel ez a Plus Size magazin, ezért itt mindenki telt.
Csak éppen nem mindegy, hogy hol.
Van aki mellben, van aki pocakban, van aki csípőben, fenékben, combban, van aki, mindenhol.

Pontosan olyanok vagyunk kívülről, mint belülről. Ezerfélék.

Hiszen van, aki csöndesebb, van aki a társaság középpontja, van aki inkább humán beállítottságú, míg valaki keni-vágja a matekot, a számokat. És jól van ez így.
Éppen ezért kiráz a hideg attól, ha az embereket valaki egy kalap alá akarja venni, például a tanár azt várja, hogy minden gyerek bátran jelentkezzen vagy éppen jöjjön ki a táblához felelni, felnőttként vegyen részt az olyan kötelező programokban, ahol szerepelni kell, vagy éppen hajnalig mulatni.
Attól, hogy valaki nem akar az asztalon táncolni, nagyokat kacagni, még lehet épp úgy élvezi az előadást, a bulit, csak ő más ember. És aki pedig szeret hangoskodni, kiállni a tömeg elé, ő sem feltétlenül egoista és beképzelt, csak ilyen a habitusa.

/Az alkatokról részletesen olvashatsz a Plus Size Stílusbibliában!/

fotó: Lane Bryant

Persze a belsőnk, a természetünk sokkal részletgazdagabb, mint a megjelenésünk, de azért a külsővel kapcsolatban sem szabad általánosítani.
Egy egyszerű feladat: menj ki az utcára – vagy majd ha az utcán vagy, jusson eszedbe, amit mondtam -, nézz körül.
Ugye, hogy mindenki más? Különbözünk magasságban, arcberendezésben (na ezt szépen mondtam, szóval más a szemünk, szánk, orrunk, bőrtípusunk), a hajunk, sőt még az ujjaink és a körmünk formája is. Valakinek erősebb a csontozata, valakinek szélesebb a csípője vagy épp keskenyebb a válla.
Ezek azért nagyon-nagyon fontos infók, mert így, hogy ráeszmélünk, hogy tényleg MINDENKI MÁS, így egyrészt sokkal könnyebb megbarátkoznunk magunkkal, másrészt sokkal tudatosabban, okosabban tudunk magunkkal foglalkozni, magunkra nézni.

Fotó: Lane Bryant

Ha széles a csípőd, ne azt mondd, hogy utálom, hogy ilyen széles, miért nem olyan, mint XY-é, hanem bólints egyet: oké, széles a csípőm, akkor hogyan öltözzek, hogy a lehető legcsinosabban érezzem magam benne.
Hiszen az, ha csinosnak érezzük magunkat, az a lelkünket is simogatja.
Éppen ezért olyan fontosak az alkatok.

A tanítványaimnak a KRS – Stylistképzésemen 5 alkatot szoktam tanítani, de mint ahogy nem 12-féle karakter létezik az asztrológiában sem, úgy természetesen nem csak 5-féle alkat létezik, de így a legegyszerűbb behatárolni, ezáltal segítséget adni.
Az 5 alkat, amiről beszélek, az alma, a körte, a homokóra, a ceruza és az eper.

Több alkatról olvashattál már itt a magazinban is, péládul már többször tanácsot kaptak az almák, a körték és a homokórák is és persze a többi alkat is sorra kerül majd.
A Plus Size Stílusbibliában pedig részletesen leírom, hogy mi az egyes alkatok sajátossága, mi az előnyös és kevésbé előnyös, így te is magadra ismerhetsz majd és könnyebben megtalálhatod a hozzád illő fazonokat.

A könyvet beszerezheted itt: www.plussizestilusbiblia.hu

 

  • 0
  • Nyomtatom