Mindenkinek jár az érzés: én is lehetek csinos!

Kozma Rita, Napi Plus, Stílusos rovat

Szerencsére egyre több az olyan kezdeményezés, amely nem csak a 180 centis 50 kilós nőknek szól. Hiszen bár ilyen magas és vékony nők is vannak, de nem csak ők léteznek. Egy szuper divateseményen jártam, ami nem is inkább a divatról szólt, hanem arról: mindenkinek jár az érzés, hogy lehet csinos.

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület 6. alkalommal rendezte meg az integrációs divatbemutatóját, amely az esélyegyenlőségről szólt. Nagyon megtisztelőnek érzem, hogy a plus size nők képviselőjeként engem is felkértek a szereplésre.

A modellek igazából nem is modellek voltak, hanem olyan nők és férfiak, akik ez alkalommal megmutatták a közönségnek, szeretteiknek és a sajtó munkatársainak, hogy bizony kerekesszékben, látáskorlátozottan is lehetnek vonzók, stílusosak.

Hat divattervező adta kollekcióját az alkalmi modelleknek a divatbemutatóra, a koreográfiát pedig Sütő Enikő ex-modell tanította be a csapatnak. A divatbemutató mellett énekkel, tánccal is felléptek a szereplők.

Az eseményen több híresség is megjelent, színészek, műsorvezetők, akik szintén modellként léptek föl, ezzel is támogatva a jó ügyet.

Az esemény után egy kerekasztal beszélgetésre is meginvitáltak a főszervezők, ahol nagy örömömre elmondhattam a hallgatóságnak, hogy mennyire fontosnak tartom azt, hogy ne csak egyféle szépséget emeljünk ki, hogy amint belül, úgy kívül is ezerfélék vagyunk és igenis szerethetőek, ha jó emberek vagyunk.

Nem kell megfelelni az elvárásoknak, az ostoba reklámoknak, hanem önmagunkban kell megtalálni a szépet, a szerethetőt.

Külön öröm volt számomra, hogy a fizurámat egy siketnéma lány, Enikő készítette el, akivel megbeszéltük, lesz még közös munkánk, de a kerekesszékes modell-társammal, Emesével és Erzsivel, Rékával a két vak lánnyal és Krisztával, a rockénekesnővel megbeszéltük: csapunk majd egy közös stílusnapot!

Hiszen a szépség, a szép ruhák, a jó kedv mindenkinek jár!

Kerekasztal beszélgetés az esélyegyenlőségről

Emesével nagyon jól összebarátkoztunk

Enikő, a siketnéma lány csodás frizurát készített nekem

  • 0
  • Nyomtatom