“Hibák” csillámporba vonva

Plus Size magazin, Önbizalom rovat

Három barátnő készíttetett magáról egy fotósorozatot, amelyen pontosan azokat a testrészeiket helyezik meztelen valójukban a figyelem középpontjába, amelyeket a legkevésbé tudnak elfogadni, és amelyeket éppen ezért egyébként eszük ágában sincs mutogatni, esetleg saját maguk sem néznek rájuk szívesen. Sőt nem csak hogy felfedték a legsebezhetőbb pontjukat, de csillámporral ki is emelték őket, hogy szembesüljenek önmagukkal, és bevállalják ország-világ előtt: ők ilyenek.

Ashleigh (a nyitóképen) a hátával van legkevésbé megbékélve. Azt mondja, mivel általában az emberek nem tartják szépnek, ha valakinek annyi zsír van a hátán, mint neki, ezért mindent megtett, hogy elrejtse ezt a területet, vagyis feláldozta a saját stílusát és kényelmét azért, hogy másokat minél kevésbé “zavarjon”.

Brittany mindig is a combját tartotta a leggyengébb pontjának, mert úgy látja, aránytalanul vastagok a teste többi részéhez képest. Ez a szorongás egy középiskolás kori élményéből ered: egyszer egy haverja megpaskolászta a combját, és azt mondta: “Tyű, odanézz, hogy hullámzik!” Brittany végül megkapta a “thigh gap”-et, amiről álmodott – csak éppen egy komoly evési rendellenesség és más súlyos pszichés problémák árán.

Marianne Espinosa/Revelist

Az ötletgazda, Jessica Torres, aki a képsorok harmadik szereplője, a hasát utálta legjobban világéletében. “Szörnyen ideges voltam már napokkal a fotózás előtt – írja. – Tudtam, hogy az a testrészem kerül majd reflektorfénybe, amit a legjobban szégyellek, és ez halálra rémített.” Bár összességében élvezte a fotózást, Jessica számára nem hozta meg a fordulópontot, de úgy érzi, egy lépést biztosan tett vele az önelfogadás felé. “Még mindig félelmetesnek találom, hogy emberek milliói előtt fedjem fel a legkevésbé kedvelt testrészemet. De könnyebb lett, mint a fotózás előtt, és remélem, hogy majd ha idővel újra megnézem ezeket a képeket, akkor könnyebb lesz elfogadnom annak az embernek a látványát, aki vagyok. Nem ez volt a végső lépés, de nagy lépés volt.”

Marianne Espinosa/Revelist

Nézd meg a többi fotót a Revelist.com oldalán!

  • 0
  • Nyomtatom