Ellenállhatatlan sült túrótorta Zelleitündi módra

Plus Size magazin, De finom!, Receptek rovat

Ez a legfinomabb sült túrótorta, amit valaha ettem! Természetesen cukormentes és szénhidrátcsökkentett.

Bevásárlólista/hozzávalók

A tésztához:

  • 25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
  • 12,5 dkg vaj
  • 8 dkg eritrit
  • 1 tojás

A túrókrémhez:

  • 75 dkg túró
  • 8 tojás szétválasztva
  • 2,5 dl tejszín
  • 15 dkg eritrit
  • 3 dkg 1:4 édesítő
  • 1-2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál Zellei Tündi lisztkeverék süteményekhez

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük az eritrittel elkevert tojást, és az egészet összegyúrjuk. Folpackba tekerjük, és kb. félórát pihentetjük a hűtőben.
  2. Addig elkészítjük a krémet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A túrót habosra keverjük az édesítőkkel, és egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Majd jöhet a többi hozzávaló is, végül a felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe.
  3. Kinyújtjuk a tésztát, és kibélelünk vele egy 26 cm-es, kapcsos tortaformát, úgy, hogy pereme legyen, aztán beletöltjük a csodás, habos túrókrémet. 190 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. (Ha nagyon elkezd barnulni a teteje, tegyünk rá egy darab alufóliát.)
  4. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, csak azután szeleteljük.

Forrás: Zelleitündi.hu

  • 0
  • Nyomtatom