Cukormentes és szénhidrátcsökkentett sült túrótorta Zelleitündi módra

Plus Size magazin, De finom!, Receptek rovat

A sült túrótortának, azaz a Käsekuchennek Németországban van nagy hagyománya. Ez a verzió a legfinomabb, amit valaha ettem!

Bevásárlólista/hozzávalók

A tésztához:

A túrókrémhez:

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük az eritrittel elkevert tojást, és az egészet összegyúrjuk. Folpackba tekerjük, és kb. félórát pihentetjük a hűtőben.
  2. Addig elkészítjük a krémet. A túrót habosra keverjük az édesítőkkel, és egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Majd jöhet a többi hozzávaló is, végül a felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe.
  3. Kinyújtjuk a tésztát, és kibélelünk vele egy 26 cm-es, kapcsos tortaformát, úgy, hogy pereme legyen, aztán beletöltjük a csodás, habos túrókrémet. 190 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. (Ha nagyon elkezd barnulni a teteje, tegyünk rá egy darab alufóliát.)
  4. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, csak azután szeleteljük.

Zelleitündi.hu

  • 0
  • Nyomtatom