Gondoltad volna? Az ősz az igazi randiszezon!

Plus Size magazin, Lazulj! rovat

A nyárnak vége, de az igazi kaland csak most kezdődik! Sok egyedülálló várta, hogy a jó idő, hosszú nappalok és hűs koktélok egy varázsütésre elhozzák az új szerelmet. Ha viszont a nyári napsütés mégsem hozta meg a remélt eredményt, nincs ok aggodalomra, ugyanis az igazi randiidőszak épp most köszönt be!

John Sharp pszichiáter, a Harvard Egyetem professzora, az Érzelmi kalendárium írója szerint „Nyáron az emberek szenvedélyes és felelősségmentes kalandokat keresnek. Ősszel már inkább az érdekel, hogy találjunk valakit, akiben megvan a lehetőség egy hosszú távú kapcsolatra.” Sőt, egy nem hivatalos Facebook tanulmány kimutatta, hogy a kapcsolati státuszok változása szerint a legtöbb párkapcsolat tavasszal bomlik fel. Az a sok ember, aki a szakítás után, nyáron nem keresett új párt, most kész lehet újra lehorgonyozni.

Íme 9 nyomós ok, amiért az ősz a te évszakod, ha épp társat keresel:

 1. Mindenki hazaért a nyaralásból. Az egyedülállók végre mind itthon vannak, nőtt az elérhető, lehetséges partnerek száma.
 2. A nyári esküvők figyelmeztetnek. A húszas-harmincas éveikben járók a tavaszi és nyári esküvődömping közben többször is szembesülnek a ténnyel, hogy egyedül vannak, és hogy mit éreznek ezzel kapcsolatban.
 3. Kevesebb a társasági program, több idő van magunkra figyelni. A nyári partiról fesztiválra rohangálás után most van idő lenyugodni, átgondolni, hogy merre tovább. Aki társat szeretne, most inkább szakít időt arra, hogy foglalkozzon a párkereséssel.
 4. Nyáron, amikor mindenki szexi, nehezebb elköteleződni. Ősszel már nem tesszük közszemlére az összes vonzó, külső tulajdonságunkat, most már inkább figyelünk a belső értékekre, és hajlandóak vagyunk jobban megismerni a másikat.
 5. A nyár varázserejére hagyatkozók felismerik a változtatás szükségességét. Aki eddig úgy hitte, hogy energiabefektetés nélkül, csupán attól, hogy nyár van, rátalál a szerelem, az ebből az álomképből kijózanodva, aktívabb lesz, jobban figyel, rád is.
 6. A hűvös beköszöntével jólesik közelebb bújni másokhoz. Nyáron élmény volt elterpeszkedni a napsütéses teraszokon, de most már jobban esik bebújni akár két pulcsis idegen közé a bárpultnál.
 7. A hőség elmúlt, így alkalom nyílik romantikus hosszú sétákra a természetben, aminek a végén kipirult arccal be lehet kuckózni egy hangulatos kávézóba. A közösen elfogyasztott forró italok az otthonosság érzetét keltik, már az összeköltözés előtt.
 8. Hamarabb jön meg a kedv az otthon kettesben töltött randihoz, és közben az is hamar kiderül, hogy van-e elég mondanivaló és érdeklődés egymás szórakoztatásához.
 9. Nyakunkon a téli ünnepek sora, ami megfontoltabb választásra késztet. A tél közeledtével könnyebben letáborozunk valaki mellett, de azt is józanabbul átgondoljuk, hogy az illető érdemes-e arra, hogy karácsonykor bemutassuk a családnak.

Pirchala Berta társkeresési szakértő, a Miitt.hu Társtaláló Közösség vezetője szerint a társkereső szolgáltatások között most is hatékonyabbak lehetnek azok, amelyek nem az elszigetelt online időtöltést támogatják, hanem a valós kapcsolatokat, és közös programokat kínálnak. A siker érdekében kulcsfontosságú, hogy minél előbb és gyakrabban teret kapjanak a személyes találkozások.

Kalandra fel! További információt IDE kattintva találhatsz! 🙂

 • 0
 • Nyomtatom