Kivel eddzen az ember, ha plus size?

Plus Size magazin, Fitt Plus rovat

Aki már próbált olyan szakembert keresni, aki a testtel vagy a lélekkel foglalkozik, jól tudja, hogy ez nem könnyű feladat. Ugyanis nemcsak az illető szaktudása fontos, hanem az is, hogy értsen bennünket, értsük egymást. Ez a bizalom kiépítésének alapfeltétele, ami pedig kell ahhoz, hogy bármilyen terápia, foglalkozás sikeres legyen.

Nincs ez másként az edzőkkel sem, és fokozottan igaz mindez, ha plus size-ként keres személyi edzőt az ember. A világ talán leghíresebb plus size személyi edzője, Louise Green szerint hat jellemzője biztosan van a megfelelő szakembernek.

1. Nem próbál megszorításokat vinni az étkezésünkbe. A számunkra jó edző nem a súlyvesztésre koncentrál, és a sikert sem mérleggel méri. Ehelyett az a célja, hogy az erőnlétünket fejlessze.

2. Mindenféle méretű testekkel van tapasztalata, így tudja, mi az, amit meg tudunk csinálni, és mi az, ami egy plus size embernek túl nehéz, tudja módosítani a gyakorlatokat attól függően, hogy kinek milyen a testfelépítése, ezért minden egyes edzés sikerélmény vele.

3. Tiszteletben tartja a korlátainkat. Tudja, hogy a fitnesz eleinte akár ijesztőnek is tűnhet, és már azt sikernek könyveli el, hogy felbukkantunk nála. Nem erőltet semmit, és gondoskodik róla, hogy jó élmény legyen az edzés.

4. Nem feltételezi, hogy fogyni szeretnénk, hanem meghallgatja, hogy mik a céljaink, nem próbálja kitalálni helyettünk.

5. Arra is figyel, amit nem mondunk ki. Figyeli a testünk jelzéseit, az arckifejezésünket, a légzésünket, és ezekből is tud és akar is arra következteni, hogy hogyan érezzük magunkat, nem terheljük-e túl a testünket. Vagyis a mi testméretünk alapján edz bennünket, nem pedig a sajátját veszi alapul.

6. Pozitív testszemléletű, azaz mindegy, milyen a kliense testalkata, úgy áll hozzá, hogy a test, legyen bármilyen méretű, csodálatos dolog, és ennek megfelelően is kezeli az ügyfeleit.

Louise azt tanácsolja, úgy álljunk az edzőválasztáshoz, mintha egy nagy cég vezérigazgatói lennénk, és a legjobbat keresnénk a legfontosabb posztra.

Forrás: Self.com. Fotó: Pixabay

  • 0
  • Nyomtatom