Növényi tej – állati tej

Gréta Stőhr, Fitt Plus rovat

Amikor meghívtak a Mokkába, reménykedtem benne, hogy nem a tejpropaganda, a “tej élet, erő, egészség” sulykoló hazugságaival fogok találkozni. De tévhitekkel, berögzült szokásokkal és elavult nézetekkel találkoztam. Megint.

Sajnálatos a Magyar Dietetikai Szövetség állásfoglalása, de szerencsére az emberek ébrednek – vagy nem szerencsére, de megbetegszenek a tehén bocijának szánt anyatejétől.

Nem tudtam, hogy miközben beszélek, milyen képeket közvetítenek; most, visszanézve az adást láttam csak. A 6. perctől mindenki maga döntheti el, mennyire etikus a tej származása… És ez még csak a jéghegy csúcsa. Szenvedő, kihasznált, szerencsétlen állatok képei futnak, miközben Vivien szájából elhangzik, hogy a vegán életmód mennyire szélsőséges…

Mindenki maga döntse el, hogy felnőtt emberként fogyaszt-e gennyet, vért, erőszakot, szenvedést, antibiotikumokat és növekedési hormonokat, ragasztóanyagot, kazomorfint és rákos sejteket tápláló egyéb hormonokat stb.

Szuper lenne egyszer úgy beszélgetni, hogy nem kell vitázni, hanem, mondjuk, egy felvilágosult emberrel a Kína Tanulmányban már évek óta bebizonyított kutatásokról és azok eredményeiről szólni. 🙂 Egyszer talán majd ez is megtörténik! Hiszek benne!

  • 0
  • Nyomtatom