8 tipp a tökéletes nyaraláshoz

Plus Size magazin, Lazulj! rovat

Azt szeretnéd, hogy az idei nyaralás a legszebb élmények közé tartozzon, amelyre még sok-sok év múlva is öröm visszaemlékezni? Tippjeink segítségével nem lesz nehéz megvalósítani!

1. Tervezzünk időben! Ne hagyjuk az utolsó pillanatra a szállásfoglalást, mert könnyen lehet, hogy a vágyott helyszínen nem kapunk szobát, vagy csak a maradékból válogathatunk. Az előfoglalásnak megvan az az előnye is, hogy sokkal olcsóbban juthatunk hozzá a szállodai szobához!

2. Gyűjtsünk információkat! Érdemes utánaolvasni az interneten, hogy milyen szolgáltatásokat, kikapcsolódási lehetőségeket nyújt a szállás és a környék, így nem fordulhat elő, hogy az elutazás előtt vesszük csak észre, mi mindent kihagytunk!

3. Készítsünk listákat! Nemcsak arról, hogy milyen nevezetességeket akarunk meglátogatni és mit szeretnénk kipróbálni, hanem arról is, mit kell feltétlenül magunkkal vinnünk!

4. Ellenőrizzük le a papírjainkat! Nehogy közvetlenül az utazás előtt derüljön ki, hogy lejárt az útlevelünk, személyink vagy jogosítványunk – vagy valamelyik családtagunké.

5. Készítsük fel a bőrünket! Érdemes előre napozni, hogy a tűző napon ne égjen le a bőrünk. Szerezzünk be vízálló fényvédőt!

6. Kapcsoljunk ki! Szó szerint: kapcsoljuk ki a telefonokat vagy legalább ne nyissuk meg az e-maileket – egyezzünk meg abban, hogy mindennap pár órára „offline” üzemmódben leszünk. A tűző napon való internetezés amúgy is nagy mértékben rontja a látást, arról nem is beszélve, hogy megakadályozza a zavartalan pihenést, kikapcsolódást!

7. Fordítsunk időt saját magunkra! Ki mondta, hogy napi 24 órában együtt kell mozogni? Mindenkinek jót tesz egy kis énidő, amikor azt csinál, amit a legjobban szeret. Egy pihentető aromamasszázs, egy séta a természetben, kis szundikálás ebéd után vagy egy zenés aquatréning – és kisimultan, feltöltődve jöhetnek megint a közös programok!

8. Próbáljuk ki az all inclusive ellátást! Minden családtag azt eheti, amit szeret és akkor, amikor csak eszébe jut, ráadásul úgy, hogy egyetlen percet sem kell az ételek beszerzésére, elkészítésére vagy a megfelelő étterem felkutatására fordítani. Az élmény utolérhetetlen!

  • 0
  • Nyomtatom