Egy éven keresztül fotózta magát meztelenül a természetben, hogy magán és másokon is segítsen

Plus Size magazin, Lazulj! rovat

Amy Jo Wisehart szeret túrázni és fotózni. A kettőt összekötötte, és megfűszerezte a küldetéssel, hogy a saját bizonytalanságait legyőzze, és másoknak is segítsen ebben. Így jött létre az egyéves projektje, amelynek során hetente egyszer a természetben fotózta saját magát – meztelenül.

“Nem küldetésnek indult. Készítettem néhány képet, mielőtt elkezdtem a projektet, hogy kipróbáljam, milyen. Amint ráéreztem, mennyire felszabadíó, azonnal elhatároztam, hogy belekezdek a munkába – olvashatjuk a Revelist.com-on. – Mindig is szerettem volna egy évet átívelő projektet, de sohasem sikerült – talán azért, mert egyik sem volt igazán a szívügyem. Kirándulni is szeretek, de szükségem volt motivációra, hogy kimozduljak. Ezzel a projekttel így két legyet ütöttem egy csapásra.”

Azt mondja, két területen is segített neki ennek a sorozatnak az elkészítése: sokkal jobban szereti a testét, mint előtte, és a túrázásban is nagyobb önbizalomra tett szert. “Eleinte mindkettőben bátortalan voltam. Mindig a legelrejtettebb helyeket kerestem a legkönnyebb útvonalak mentén. A projekt végefelé már elég nehéz útvonalakat is teljesítettem, és olyan helyeken is fotóztam magam, ahol akár meg is láthattak volna” – mesélte.

Rendre közzé is tette ezeket a fotókat az Instagramon. Szerette volna megmutatni a plus size meztelenséget, hogy lássák az emberek, milyen gyönyörűek a képei, pedig nem is olyan test látható rajtuk, ami beleillik a “normába”, vagy amit “ideálisnak” tart a társadalom. Azt szeretné, hogy akik látják a munkáit, egyszer saját magukban is meglássák a szépséget.

Amy tudja, hogy rémisztő lehet megmutatnunk magunkat, ha nem illünk bele ebbe a bizonyos normába, de szerinte nem kellene annyit foglalkoznunk azzal, hogy mások mit gondolnak: “A legfontosabb, amit megtanultam mindebből, hogy túlságosan mások véleményére alapozzuk azt, hogy mennyire tartjuk értékesnek magunkat. Amint ettől meg tudunk szabadulni, sokkal könnyebb szeretnünk magunkat.”

“Rengetegen elmondták az elmúlt egy évben, milyen sokat jelent nekik ez a fotósorozat, és őszintén szólva ez volt az, ami miatt a leginkább megérte” – mondta.

Forrás: Revelist.com

  • 0
  • Nyomtatom