A legegyszerűbb megoldás striagondokra

Plus Size magazin, Önbizalom rovat

A nyúlási csíkok teljesen természetesek, sokaknak mégis nehezükre esik elfogadni, szépséghibának tartják. A divatfotókon is mindig retusálták, magazinban, plakáton soha nem láttunk striákat, ami azt az érzést kelthette bennünk, hogy “senkinek nincs, csak nekem”.

Pedig ha az ember hízott vagy izmosodott már, vagy volt már várandós, tehát ha előfordult már, hogy a bőrének valami miatt ki kellett tágulnia, akkor jó eséllyel vannak striái. Ez alól még a modellek sem kivételek – csak hát ugye az ő fotóikról többnyire eltüntetik a csíkokat.

A stria meg van bélyegezve, a média hatására hibának látjuk ahelyett, hogy annak látnánk, ami: természetesnek. A testünkön egy természetes jelenség iránt folyamatosan negatív gondolatokat táplálunk, csúnyának látjuk és takargatni próbáljuk, esetleg sok-sok pénzt költünk rá, hogy valamennyire halványítsuk (teljesen eltüntetni ugyanis lehetetlen).

Miért nem tudjuk természetesnek venni és közömbösnek lenni iránta? Nem lenne sokkal egyszerűbb?

Lexi Mendiola rájött, hogy nincs miért szégyellnie magát – és a témában megosztott fotójával az Instagram új sztárja lett.

“Háromszor is meggondoltam, hogy ne töröljem-e ezt a képet. Csak és kizárólag a tigriscsíkjaim miatt! – írta a fotóhoz. – Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy szorongtam valami olyasmi miatt, ami ennyire természetes!”

Ti mit gondoltok?

  • 0
  • Nyomtatom