Miért épp a plus size?

Kozma Rita, Stílusos rovat

Kozma Rita főszerkesztő és plus size stylist őszintén arról, miért fontos számára a plus size nők segítése.

Felmerült már benned, hogy miért foglalkozom plus size nőkkel, egyáltalán miért adhatok plus size nőknek stílustanácsokat, úgy, hogy 40-42-es méret vagyok, tehát alulról súrolom a plus size vonalat?

Elmesélem röviden.

Először is szeretném, ha picit elgondolkodnál azon, hogy tényleg csak az az ember lehet-e szakértője valaminek, aki pontosan olyan, mint a szakterülete. Találkoztál már profi nőgyógyásszal, aki férfi? (Több ilyet is ismerek.) Autószerelő nővel? (Ugye, milyen férfias szakmának tűnik? Pedig ismerek egy szuper autószerelő lányt!) Szemésszel, aki szemüveges? (Tehát nem lehet jó szemész, ha rossz a szeme?) A legtöbb háztartásban a nők főznek, pedig a legtöbb szakács férfi – ugye, milyen ellentmondásosnak tűnik? Pedig ez csupán előítélet.

A stylist szakma számomra hivatás, amelynek küldetése van. A segítés, a segítségnyújtás, a több mint egy évtizedes stílus-tanácsadói munkám által olyan hasznos és a mindennapi életbe beépíthető, lelkedet építő, önbizalmadat növelő komplex külső-belső tanácsadás, amelynek végső célja: a boldogság. Hogy jobban érezd magad a bőrödben, hogy szeresd magad!

IMG_0759

De miért jött a plus size?

Évek óta mondogatták a teltebb személyes ügyfeleim, hogy velük senki sem foglalkozik. Nekik mi áll jól, és mi nem? Hogyan tűnhet kisebbnek a hasuk, karcsúbbnak a combjuk, hogyan hangsúlyozhatnák az előnyös tulajdonságaikat, hogyan lehetnek csinosak, nőiesek és a szemnek harmonikusak, stílusosak úgy, hogy jól is érzik magukat azokban az összeállításokban, és nem úgy néznek ki, mint egy papagáj vagy éppen egy zsákba bújt remete? A kulcs: az önazonosság.

Ez nekem nem munka. Se nem hobbi. Ez a hivatásom, hogy a sokéves tapasztalatomat, a rengeteg tanulást belétek fektessem. Szívügyem a plus size segítése. Imádom, rajongok érte. Remélem, érzitek.

És ennek semmi köze a méretemhez.

Akkor sem, ha többen azt gondolhatjátok, hogy én nem éltem át a bántást, a testszégyenítést. De, átéltem, csak nem a méretemmel, más külső jegyeimmel. Bántottak már a magasságom miatt, a bőröm miatt (régen problémás volt), rámaggasztották a szokásos kliséket, mint pl. buta szőke, vagy épp nagymellű szőke (ha egy picit már ismertek, tudjátok, hogy a szívemmel és tudásommal szeretek kitűnni, nem a mellemmel és a hajszínemmel).

Sajnos rengeteg olyan történetet hallottam és hallok nap mint nap, amely a bántásról szól, a telt nők bántásáról, és részemmé vált, hogy segíthessek ebből kijönni, a napfény felé fordulni.

Ha még bizalmatlan vagy, csak nézd a posztokat, a cikkeket, a videókat csöndben, figyelj nyugodtan.

Itt leszek, leszünk Veled!

  • 0
  • Nyomtatom