Gyömbéres-citromos méz – megfázásra, immunerősítésre

Czakó Mariann, De finom!, Receptek rovat

Szeretem a természetes gyógymódokat, főleg egy kis megfázásra, torokfájásra – ilyenkor nem kell rögtön gyógyszerekhez nyúlni. A hagymatea mellett az új kedvencem ez a gyömbéres-citromos méz, amelyből egy teáskanállal kell tenni a teába vagy közvetlenül fogyasztani. A gyógyhatásán kívül további előnye, hogy még finom is!

Elkészítés

1 citromhoz kb. ugyanakkora darab gyömbért számoljunk. Nem baj, ha kicsit csípni fog, annál hatékonyabb!

A citromot jól megmossuk, beáztatjuk, lesikáljuk a héját – még jobb, ha sikerül kezeletlen citromot vennünk. Felszeleteljük, majd negyedekre vágjuk. A gyömbért megtisztítjuk, és szintén vékony szeletekre vágjuk. Egy kis befőttes üvegbe rétegezve lerakjuk, egy sor citrom, egy sor gyömbér, végül felöntjük az üveget mézzel, hogy ellepje. Hűtőben 2-3 nap alatt összeérik, és hónapokig eláll ez az isteni finom gyógyméz.

A citromot egy hónap után ki kell venni belőle, mert keserű lesz, ha addig nem fogyna el.

Forrás: Mariannkonyha

  • 0
  • Nyomtatom