“Most már tudom: nem adnám semmiért sem az életem, nem cserélnék senkivel!”

Plus Size magazin, Önbizalom rovat

Sziasztok!

Az én sztorim ott kezdődik, hogy szültem két gyermeket. Mindkettő veszélyeztetett terhesség volt, sokat kellett feküdnöm, keveset mozoghattam, a végeredmény: 30 kiló plusz. Ezt tetőzte két terhesség utáni depresszió, amiből sikerült kilábalnom sok sírás és önvád után. Ami maradt: kinyúlt, terhességi csíkos bőr, pluszkilók.

A férjem hívta fel a figyelmemet arra, hogy egy évvel a szülés után is a kismamaruháimban járok. Nem sminkeltem, nem jártam fodrászhoz, csak sötétben szeretkeztem. A tükör volt a legnagyobb ellenségem. Úgy éreztem, hogy a férjem sem kíván, és egy rakás zsírtömeg vagyok. Csak az evésben leltem örömöm. Hat évig nem mozdultam ki otthonról, csak a kisboltig, gyerekorvosig.

Aztán elegem lett az egészből. Újra nő akartam lenni! Kívánatos, szép. Nekiláttam fogyókúrázni, tornázni. Ettől kissé nőtt az önbizalmam. Sikerült 8 kilót leadnom, ami adott egy löketet, hogy elinduljak a ruhabolt, a fodrász felé. Új frizura, smink, új ruhák. Az eredmény: a férjem megdicsért, és az ismerőseim is mondogatták, hogy milyen szépen fogyok. Bár a diéta abbamaradt, az életkedv megmaradt. Próbálom elfogadni magam olyannak, amilyen vagyok, azokat a testrészeimet hangsúlyozni, amelyek szépek.

Eltelt pár év… Az igazi változást az hozta, hogy elindultam munkát keresni. Olyan jó volt 6 év után újra emberek közé menni, napi szinten kiöltözni, frizurát készíteni! Most rohanás az életem, két gyereket oviba, suliba vinni, dolgozni, délután háztartás, gyereknevelés… De élvezem! Most már tudom: nem adnám semmiért sem az életem, nem cserélnék senkivel! Boldog vagyok!

Nekem sikerült!

Üdv: Anita

Ha Veled is megtörtént már, hogy padlóra kerültél, de sikerült felállnod, írd meg a történetedet! E-mail címünk: info@plus-size.hu.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.com

  • 0
  • Nyomtatom