Mozgás és diéta a Plus Size magazinban? Hogy is van ez?

Plus Size magazin, Fitt Plus rovat

Időnként kapunk olyan véleményeket, miszerint ebben a magazinban nincs helye ilyesminek: az egészséges táplálkozásnak, a cukormentes sütiknek, az edzésnek. Az “integetőizmok” eltüntetésével foglalkozó cikkünk nyomán ismét felvetettétek egy-két üzenetben: miért kell, hogy mi is a fittséggel, a tudatos táplálkozással jöjjünk? Nem arról van szó, hogy szépek és jók vagyunk úgy, ahogy vagyunk? Nem épp az ilyen cikkek ássák alá a molett emberek önbizalmát?

Az egyik félreértés, ami ezek mögött a kérdések mögött lehet, azon alapul, hogy tornáról, testmozgásról, zöldséges, cukormentes ételekről hallva sokaknak egyből a fogyókúra jut eszébe, ami pedig egyet jelent az önsanyargatással.

Pedig mi senkit sem biztatunk semmilyen önsanyargatásra. Az egészséges életmód és az ápolt, vonzó külső viszont mindenki számára fontos, ruhamérettől függetlenül!

Mi mindenkit arra biztatunk, hogy szeresse magát annyira, hogy odafigyeljen magára is, és megadja saját magának is mindazt a jót, amit megérdemel – és persze saját magát se bántsa. Mint ahogy bárki számára, természetesen a telt nők és férfiak számára is ez az egyik feltétele annak, hogy igazán vonzóak legyenek. A gondozott frizura, az ápolt köröm, az előnyös öltözködés mellett egy molett embernek is ugyanúgy fontos lehet a teste fitten tartása, és az, hogy amit megeszik, az ne csak finom, hanem lehetőleg egészséges is legyen.

Ugyanakkor szeretni, tisztelni magunkat – és önbizalommal rendelkezni – nem azt jelenti, hogy megpróbáljuk nem észrevenni, ha zavar valami, vagy meggyőzni magunkat, hogy nem is zavar. Hiszen a becsapás akkor is bántás, ha saját magunkat csapjuk be.

Aki szereti magát, megengedi magának, hogy tudomásul vegye azt, ami kellemetlen számára. Őszinte magával, és nem hagyja cserben saját magát: megteszi, amit meg tud tenni azért, hogy jobban érezze magát.

Szeretni magunkat sokszor azt jelenti, hogy a nehezebb utat kell választanunk: változtatnunk kell valamin.

Igenis van, aki szereti magát, és fogyni akar – mert neki bármilyen okból úgy lenne jobb. Van, aki rájön, hogy fogyaszthatna több növényi rostot is, és szereti magát annyira, hogy a felismerés után meg is adja ezt magának finom zöldséges ételekkel, italokkal. Van, akit zavar, hogy a karján nem feszes a bőr, de mivel szereti, nem pedig szégyelli a testét, nem takargatja, hanem edzi. Van, akinek a túlsúlya miatt nem mindenféle mozgásformát bírnak az ízületei, de mivel szereti magát, figyel az egészségére, és szívesen vesz ötleteket, hogyan legyen vagy maradjon fitt. Ezek a cikkek nekik szólnak!

  • 0
  • Nyomtatom