Kiből és hogyan lehet plus size modell?

Plus Size magazin, Stílusos rovat

Ahogy egyre több és több telt modellt lehet látni a kifutókon, úgy egyre több és több telt nő játszik el a gondolattal: “Szép arcom van, szép a bőröm, fotogénnek is tartom magam… Vajon lehetnék modell?”

Mik a modellkedés általános feltételei?

Plus size modellek képei alatt gyakran lehet olyan kommenteket olvasni, amelyek szerint a fotón látható nő nem is igazán dundi, és mikor reklámoznak már igazi telt nőkkel. Azt tudni kell, hogy ugyanúgy, ahogy a vékony modellek is vékonyabbak, mint az átlagos vékony nő, a plus size modellek is a méretkategória alsó tartományából, főleg a 42-es, 44-es konfekcióméretből kerülnek ki. Csak egy-egy eset van, amikor dundibb nő lehet plus size modell – ehhez azonban nagyon harmonikus, esztétikus és különleges külső kell. Az extrém méretekkel rendelkező Tess Holliday például gyönyörű arcának és ízléses tetoválásai miatt különleges külsejének köszönheti, hogy befuthatott.

A modellkedéshez tehát nem elég az, ha teltek vagyunk. A modellügynökségek ugyanis nem arra törekednek, hogy a plus size kategórián belül mindenféle méret képviseltetve legyen. A modellnek abból a bizonyos méretkategóriából egy szép, egészséges, arányos nőt kell példáznia.

Aki modell szeretne lenni, annak szép, ápolt bőrének kell lennie – a teste egész felületén, nem csak az arcán. És itt nem a narancsbőrről vagy a striákról van szó, hanem a feszességről! Ahhoz pedig, hogy feszes legyen a testük, a bőrük, a plus size modellek is rengeteget edzenek, nagyon sok vizet fogyasztanak és egészségesen táplálkoznak.

A kontúros arcúak, csontos arcszerkezetűek előnyben vannak.

A természetesség is előny. Éppen ezért a cérnavékony vagy tetovált szemöldök és a tetovált száj is általában kizáró ok.

A haj hosszúsága mindegy, de fontos, hogy egészséges, dús, és lehetőleg festetlen legyen a frizura.

A plus size modelleknél – pláne ha nem kifutómodellekről, hanem magazinmodellekről van szó – nem olyan fontos a magasság, viszont annál fontosabbak az arányok. A legtöbb telt modell homokóra vagy körte alkatú.

A Plusmodels.co modellügynökség kritériumai

Az általános elvárásokon túl az egyes modellügynökségek saját kritériumrendszereket állítanak arról, hogy milyen nőket keresnek a tagjaik közé. A budapesti plus size modellügynökség, a Plus Models Agency például három kategóriában keres modelleket.

 

Beauty
kategória
Extrém
kategória
Statiszta,
reklámfilm-
statiszta
kategória
Magasság Min. 170 cm Min. 165 cm Min. 160 cm
Életkor 18-35 év 18-40 év 18-70 év
Konfekcióméret 42-46 42-48 42-46
Alkat Homokóra Nincs
kikötés
Nincs
kikötés
Haj Festetlen
(vagy természetesre
színezett)
Lehet
festett
Lehet
festett
Tetoválás/
testékszer
Nem
lehet
Lehet Lehet
Nyelvtudás Kell
(angol)
Kell
(angol)
Nincs
kikötés

Hogyan és hol lehet modellnek jelentkezni?

Ha beleillesz valamelyik kategóriába, a letölthető űrlapon akár azonnal jelentkezhetsz is a Plus Models Agencyhez.

  • 0
  • Nyomtatom